Ieri, şedinţa CDR Nord-Est:

Gheorghe Flutur a propus găsirea de soluţii pentru finanţarea mai multor tipuri de proiecte europene pentru domeniile sănătate, turism, infrastructură şi mediul de afaceri

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Est, care s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă.

În cadrul şedinţei, preşedintele Gheorghe Flutur a transmis unele propuneri ce vizează proiecte europene prin care se poate finanţa construcţia modulară a unei unităţi de terapie intensivă în extinderea Secţie de Boli Infecţioase a SJU Suceava, dar şi proiecte eligibile pentru relansarea turismului sau pentru mediul de afaceri, în domeniul procesării şi depozitării produselor alimentare.

Astfel, în ceea ce priveşte exerciţiul financiar multianual 2014-2020, preşedintele CJ Suceava a propus în cadrul şedinţei CDR Nord-Est regândirea „Ghidului solicitantului”, respectiv condiţiile specifice de accesare a fondurilor pentru „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzată de criza Covid-19”.

În acest caz este vorba despre finanţarea pe Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de Covid-19, Obiectivul Specific 9.1, Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Ghidul a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

„Concret, dorim să putem accesa fonduri europene pentru construcţia modulară la Spitalul Judeţean Suceava a acelei unităţi de terapie intensivă în extinderea Secţiei de Boli Infecţioase” a spus Flutur.

El a arătat că pentru noul buget multianual 2021 – 2027 este nevoie de măsuri concrete în mai multe domenii.

Astfel, în domeniul turismului este nevoie de proiecte eligibile pentru relansarea turismului, stimularea asocierii staţiunilor turistice, infrastructură şi servicii comune de transport, proiecte de recâştigare a încrederii turiştilor în zonele afectate de pandemie, pe modelul altor ţari.

„De asemenea, am propus posibilitatea accesării de fonduri prin înfiinţarea unei axe cu sume mai consistente pentru mediul de afaceri în domeniul procesării şi depozitării produselor alimentare” a conchis şeful administraţiei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI