Patriarhul Daniel:

Mesaj spiritual în timp de pandemie

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj în care a subliniat că „starea de pandemie ne cheamă să transformăm suferinţa în speranţă şi izolarea în dorinţă de comuniune mai multă între oameni”, a transmis Basilica.ro.

„Mai ales acum, când lumea trece printr-o perioadă tristă şi dificilă din cauza pandemiei coronavirusului, avem nevoie de o credinţă mai puternică, de ajutor pentru a ne restabili sănătatea sau de a ne proteja de boli”.

„Pandemia cauzată de coronavirus este o surprinzătoare provocare în domeniul sanitar, social, politic şi economic, pe plan naţional şi internaţional.

Din cauza pandemiei, autorităţile de stat au impus măsuri dure de distanţare socială, de izolare şi de carantină, ceea ce schimbă mult viaţa şi activitatea oamenilor.

Această pandemie a produs şi încă produce multă panică, teamă de îmbolnăvire şi teamă de moarte. De aceea, starea de pandemie ne cheamă să reflectăm mai mult şi mai intens la importanţa vieţii şi a sănătăţii omului pe pământ.

În acest sens, Sfintele Scripturi ne spun că viaţa şi sănătatea oamenilor sunt daruri ale lui Dumnezeu – Creatorul, însă aceste daruri trebuie păstrate şi cultivate cu responsabilitate. (…) Viaţa şi sănătatea sunt Daruri sau Binecuvântări de la Dumnezeu. Numai El este permanent fidel poporului Său, Cel ce nu îi trădează niciodată pe copiii Săi, întrucât este, pentru întreaga omenire, un Părinte iubitor, ajutător şi iertător.

La sfârşitul acestei pandemii, avem încredinţarea că Dumnezeu îi va lumina pe toţi oamenii să înţeleagă mai bine că numai prin credinţă, speranţă şi iubire, exprimate în fapte bune pentru ceilalţi semeni, pot fi depăşite perioadele de încercare şi suferinţă şi pot fi simţite pacea şi bucuria Lui” a spus părintele patriarh în cuvântul său.

„În prezent, starea de pandemie poate fi înţeleasă şi ca un test sau o verificare a stării spirituale a oamenilor, mai ales a intensităţii iubirii lor faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni” se arată, între altele, în cuvântul patriarhului Daniel, ce poate fi citit integral pe Basilica.ro. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: