Vacanţă judecătorească doar în luna august

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat decizia ca vacanţa judecătorească să poată fi efectuată doar în luna august. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat această decizie în contextul epidemiei de Covid-19, transmite Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis. Judecătorii vor avea, în acest an, doar o lună de vacanţă, în intervalul 1-31 august. Asta în condiţiile în care instanţele trebuie să recupereze perioada în care nu au luat în discuţii dosare din cauza epidemiei de coronavirus.

În acelaşi timp, CSM a decis şi că se poate efectua concediul de odihnă anual pentru întregul personal al instanţelor judecătoreşti şi în afara duratei vacanţei judecătoreşti, fără a perturba buna desfăşurare a activităţii instanţei.

În hotărâre, CSM a precizat, de asemenea, că toată activitatea cu publicul se va desfăşura doar pe bază de programări. „(…) cu respectarea regulilor de distanţare socială şi doar în măsura în care justiţiabilii nu au posibilitatea de a consulta dosare ori evidenţe în format electronic. În cazuri excepţionale, preşedintele instanţei sau persoana desemnată de acesta va putea permite accesul şi fără o programare prealabilă” se arată în decizia CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii recomandă ca accesul în instanţe să fie făcut cu 10 minute înainte de începerea şedinţei de judecată iar cauzele să fie programate astfel încât să se evite aglomerarea de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: