Donaţii de la Centrul Social Maria Ward din Rădăuţi, sprijinit de oameni generoşi

> Este vorba despre 26 tone de alimente şi produse sanitare şi de igienă, pentru peste 400 de copii şi mai mult de 250 de bătrâni

În ultima lună, Centrul Social Maria Ward din Rădăuţi a ajutat peste 400 de copii din peste 150 de familii vulnerabile şi mai mult de 250 de bătrâni, inclusiv din căminele pentru persoane vârstnice din Bogdăneşti, Suceviţa şi Solca şi Copiii de la Şcoala Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi, Aşezământul „Sf. Leontie” Rădăuţi, Casa de tip familial „Universul copiilor” Rădăuţi.

Au fost donate aproximativ 26 tone de alimente, produse sanitare şi de igienă, medicamente şi produse pentru bebeluşi (pampers, lapte praf etc.), către beneficiari din 14 localităţi din judeţul Suceava: Rădăuţi, Burla, Bilca, Vuliva, Costişa, Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Volovăţ, Voitinel, Solca, Siret, Arbore, Suceviţa, Bogdăneşti.

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul multor firme şi organizaţii din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Ilfov şi municipiul Bucureşti, persoane din diaspora, dar şi oameni simpli, bătrâni care din pensia lor au dăruit alimente, bani şi ce aveau în cămară.

„Comunitatea locală, dar şi cei de la depărtare au arătat că le pasă. Apreciem eforturile agenţilor economici care, deşi se confruntă cu situaţii economice dificile, ne-au ajutat în mod susţinut şi considerabil. Mai presus de toate, cu toţii au donat cu inima. O bătrânică a venit la poartă şi mi-a spus: «Am adus şi eu ceva bănuţi din pensia mea». Un vecin în vârstă a venit cu o sacoşă de mâncare spunând: «Am scos din cămară câteva borcane de dulceaţă şi zacuscă să daţi mâncare la copii». O tânără a venit şi ne-a donat o sumă de bani şi ne-a zis: «Bătrânii din sat au strâns aceşti banii şi m-au trimis să vi-i dau. Eu sunt mesagerul lor»” a povestit Sora Felicitas, coordonatoarea Centrului Social Maria Ward.

„Pandemia a legat prietenii, a mobilizat oamenii de bine, a deschis inimi şi a mutat graniţe. Ne-a arătat tuturor că putem face mult mai mult!” a precizat ea.

Centrul Social Maria Ward va continua să îi sprijine pe cei aflaţi în nevoie cu alimente şi produse sanitare, de igienă şi pentru bebeluşi şi va derula un program de educaţie pentru elevi. „Acolo unde sunt lipsuri, apar şi violenţele, mai ales în păturile sociale sărace, în care lipsa de educaţie îşi spune cuvântul. Dorim să prevenim astfel de evenimente. În acelaşi timp, copiii nu trebuie să simtă foamea iar bătrânii singuri şi neajutoraţi nu trebuie să se simtă abandonaţi” spune Sora Felicitas.

„În acord cu misiunea de a da aripi copiilor să zboare din condiţia lor socială precară şi să descopere o lume mai bună, Centrul va derula un program educaţional adaptat restricţiilor actuale pentru a aduce copiii la «şcoala online». Până acum, am depus eforturi considerabile cu copiii pentru a preveni abandonul şcolar şi familial. Nu vrem ca toate acestea să se piardă acum” a încheiat Sora Felicitas.

Cei care doresc să sprijine activităţile Centrului Social Maria Ward o pot face donând în conturile Asociaţiei ISEA:

Cont lei: RO61BTRL06101205I84616XX; cont euro: RO36BTRL06104205I84616XX, SWIFT: BTRL RO 22XX, CIF: 24234750. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: