Viceprimarul Lucian Harşovschi:

Controversele privind montarea containerelor de deşeuri de pe bulevardul George Enescu sunt nejustificate

> Soluţia găsită este cea funcţională şi aplicată şi în alte ţări UE

Viceprimarul Lucian Harşovschi susţine că, pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, soluţia montării containerelor de colectare a deşeurilor este cea funcţională şi folosită în alte ţări UE, dar şi în cartierul Obcini, iar că dacă sucevenii sunt responsabili şi civilizaţi nu vor exista probleme.

Viceprimarul a arătat că se produce gunoi, iar „ascunderea lui sub preş” sau depozitarea la „dos” nu este o soluţie.

„Înlocuim pe rând punctele de colectare de suprafaţă a deşeurilor cu altele moderne! Întotdeauna, la finalul lucrărilor, pentru că mai avem de amplasat doar 13 din 200, apar discuţii pro şi contra. Cele mai recente, de pe bulevardul George Enescu, sunt şi cele mai controversate” a spus viceprimarul.

El a explicat că, în această zonă, containerele vechi erau amplasate într-un gang şi de cele mai multe ori deveneau insalubre, atât din cauza cantităţilor mari de gunoi, cât şi a spaţiului insuficient pentru amplasarea unui număr mai mare de containere.

Acum, containerele noi, puse la bulevardul principal, la vedere şi într-un mod civilizat, de tipul unui mobilier urban, au devenit subiect de „scandal”. Câteva fotografii pe Facebook au făcut să apară diverse opinii contradictorii şi au creat tabere în rândul cetăţenilor.

„Susţin amplasarea noilor puncte de colectare acolo unde situaţia o impune şi unde acestea se pot monta pentru că trebuie să depozităm gunoiul. Există motive pentru care aceste containere nu au fost amplasate într-un alt loc, iar printre acestea se află faptul că, fiind îngropate, pentru montare sunt necesare lucrări de săpătură, iar în zona amplasamentului vechi erau multe, multe ţevi şi cabluri. Mai mult, toate blocurile turn de pe bulevard au avut ghene care au fost închise, fiind nevoie de multe puncte de colectare. De asemenea, pe aleea Lalelelor sunt foarte multe autoturisme şi zona este îngustă, nepermiţând accesul utilajelor de colectare” a menţionat Lucian Harşovschi.

El a arătat că se întreabă dacă acestea ar putea fi amplasate la un metru de intrarea în scară…

„Au fost scoase la stradă pentru că a fost singura soluţie pentru această zonă! În plus, la stradă, sucevenii vor fi mai atenţi când vor depozita şi vă asigur că şi firma de salubrizare va fi mult mai vigilentă” a adăugat viceprimarul.

El a adăugat că se va vedea dacă vor rămâne sau nu, dar a subliniat că această soluţie este aplicată şi în multe alte ţări din UE, unde sunt acceptate şi întreţinute într-o manieră civilizată.

„La noi de ce nu s-ar putea, dat fiind faptul că ne raportăm deseori la aceste ţări civilizate? Şi pe Calea Obcinilor sunt montate astfel de containere încă de anul trecut, însă nu am auzit să fi fost discuţii. Sau nu era cazul acolo?” a întrebat viceprimarul.

„Cu sau fără voturi, gunoi producem cu toţii, iar acesta trebuie adunat undeva. Dacă vom înţelege că e datoria noastră, a tuturor, să fim responsabili şi civilizaţi, nu vor exista probleme” a conchis Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: