Bonificaţii de 10% pentru impozitele şi contribuţiile plătite până pe 30 iunie

Persoanele care obţin venituri din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câştiguri de capital şi alte forme de venituri pot avea parte de bonificaţii de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuţiile până pe 30 iunie, noul termen de depunere a declaraţiei unice. Termenul iniţial era data de 25 mai, la fel ca în fiecare an, iar potrivit Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, în cauză sunt veniturile şi câştigurile obţinute în 2019. Bonificaţia se aplică pentru impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice pentru care există obligaţia depunerii declaraţiei unice. Pe de altă parte, persoanele fizice vor primi o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral, până pe 30 iunie 2020, inclusiv. De asemenea, o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate va fi aplicată în cazul depunerii declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acordă numai dacă este îndeplinită condiţia de acordare a bonificaţiei pentru plata în termenul anunţat.

„Acordarea bonificaţiilor în anul 2020 se efectuează de către contribuabil prin înscrierea acesteia în mod distinct în declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice, iar obligaţiile fiscale de plată se determină prin diminuarea obligaţiilor fiscale datorate cu valoarea bonificaţiei” precizează AJFP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: