Gheorghe Flutur:

Se vor efectua lucrări de reabilitare a unor tronsoane ale drumurilor naţionale DN 2, DN 17, DN 17 A şi DN 2 E

> Şoseaua de centură Rădăuţi ar urma să fie finalizată în acest an

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a stabilit, ieri, cu constructorul şoselei de centură a Rădăuţiului, amenajarea de sensuri giratorii la intersecţia cu drumurile judeţene şi comunale şi a anunţat că mai multe tronsoane ale unor drumuri naţionale din judeţ vor fi reabilitate în următoarea perioadă.

Preşedintele CJ Suceava a spus că a invitat la o întâlnire în teren reprezentanţii CNAIR Iaşi, împreună cu proiectantul şi constructorul de la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi.

„Am discutat mai întâi despre amenajarea intersecţiilor şoselei de centură cu drumurile judeţene şi comunale, unde se vor realiza sensuri giratorii. Sunt prevăzute a se executa şapte sensuri giratorii” a spus Flutur.

El a adăugat că proiectul şoselei de centură fost semnat în 2011 şi că timp de 7 ani nu s-a făcut nimic.

„Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în procent de 55%, valoarea totală actualizată a investiţiei fiind de 28 milioane euro” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a anunţat că a solicitat Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să continue finanţarea pe fonduri europene, prin POIM, mai ales că există documentaţia făcută în acest sens.

Centura municipiului Rădăuţi are o lungime de 16,5 km, patru tronsoane, iar termenul de execuţie este de 3 ani.

„Am dorit să ştiu care sunt problemele cu care se confruntă constructorul şi proiectantul, ce aspecte doresc a mai fi clarificate. Astfel, vor dori să discute cu reprezentantul OCPI, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz şi cu cei de la ACET, pentru mutarea unor conducte de apă – canal” a arătat Flutur.

El a declarat că s-au reluat lucrările, iar ritmul acestora va creşte în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârşitul anului.

„Rădăuţiul are mare nevoie de aceasta centură şi trebuie finalizată cât mai curând, pentru a asigura decongestionarea traficului şi pentru a creşte gradul de confort al cetăţenilor. Astăzi, prin Rădăuţi în trafic se înregistrează între 5000 şi 7000 de autovehicule în 24 ore. Apoi, pentru toate localităţile din zonă – Volovăţ, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dorneşti – care vor avea acces la această centură, se va reduce considerabil traficul şi aici” a precizat Flutur.

Potrivit acestuia, la începutul lunii iunie, constructorul va aduce utilajele şi va începe turnarea straturilor de asfalt şi şi-a exprimat speranţa că se vor respecta termenele asumate.

Totodată, Flutur a spus că a purtat o discuţie telefonică cu directorul general al CNAIR, care i-a spus că în acest an sunt prevăzute, pentru drumurile naţionale, lucrări pe lungimi considerabile şi de valori importante.

Astfel, se vor efectua lucrări de reabilitare pe DN 2 Grăniceşti – Vama Siret, 20 km, iar pe DN 17 vor fi reabilitate mai multe tronsoane, respectiv Ilişeşti – Suceava, 21 km, Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, Podu Coşnei – Vatra Dornei, Bucşoaia – Gura Humorului.

Totodată, vor mai fi lucrări de reabilitare pe tronsonul Sadova – Paltinu, 8,7 km pe DN 17 A, şi pe sectorul Păltinoasa – Solca al DN 2 E.

„Am convenit să reluăm aceste întâlniri pentru a putea face evaluări la zi. Este nevoie să pregătim relansarea economică a judeţului, şi mă gândesc acum în special la turism, pentru care este nevoie de aceste investiţii în infrastructura rutieră” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: