„Opriţi pandemia: securitatea şi sănătatea la locul de muncă pot salva vieţi !”

>Adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esenţială în diminuarea riscului de contagiune, arată Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, marcată anual, s-a desfăşurat, în 2020, sub sloganul „Opriţi pandemia: securitatea şi sănătatea la locul de muncă pot salva vieţi!”. Romeo Butnariu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, informează că, anul acesta, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a atras atenţia asupra faptului că, „deşi toată lumea este afectată de pandemia de Covid-19 şi de criza globală, lucrătorii se află în prima linie”. „Mai mult decât oricând, conştientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de muncă şi la rolul important al celor care activează în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este esenţială în diminuarea riscului de contagiune” a precizat şeful ITM Suceava.

Romeo Butnariu arată că, alăturându-se acestui efort global, Inspecţia Muncii vine în întâmpinarea angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă cu materiale informative, dar şi prin prezentarea de aspecte practice legate de contextul pandemic actual, materiale care pot fi accesate pe website-ul Inspectiamuncii.ro.

OIM a publicat raportul „Safe Day – În faţa pandemiei: Asigurarea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă”, care evidenţiază riscurile derivând din răspândirea Covid-19. Raportul conţine inclusiv măsuri de prevenirea şi controlul contagiunii, prezentând riscuri psihosociale, ergonomice, precum şi altele privind securitatea şi sănătatea în muncă, asociate cu pandemia.

Începând cu anul 2003, la cererea mişcării sindicale, Organizaţia Internaţională a Muncii celebrează, pe 28 aprilie, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Astfel, OIM promovează crearea unei culturi a prevenirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, implicând actori-cheie din acest domeniu, respectiv autorităţi naţionale, sindicate, organizaţii patronale şi specialiştii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: