Consultaţiile medicale în ambulatoriu, fără bilet de trimitere

Pe perioada stării de urgenţă, consultaţiile medicale prevăzute în pachetul de bază – respectiv în pachetul minimal de servicii medicale – pot fi acordate şi la distanţă.

Potrivit unui anunţ publicat pe pagina web a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, serviciile în cauză pot fi acordate atât de medicii de familie, cât şi de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic. „Serviciile pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul de opt consultaţii pe oră” precizează CAS Suceava.

Instituţia mai informează că, pe perioada sării de urgenţă, serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică şi de reabilitare, precum şi cele de îngrijiri paliative în ambulatoriu, se acordă „fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere”. În acest sens, toţi furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul clinic au fost înştiinţaţi că aplicarea acestor prevederi se va face prin introducerea „consultaţiilor fără bilet de trimitere la modul de prezentare cu codul 12”. „Pentru a fi mai elocvenţi, a fost modificată descrierea modului de prezentare cu codul 12, din «telemedicină» în «servicii de stare de urgenţă»” se subliniază în anunţul CAS Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: