CJSU Suceava a propus instituţiilor centrale ridicarea carantinei impuse municipiului Suceava şi localităţilor limitrofe

Membrii Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-au întrunit, ieri, într-o şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia la zi a evoluţiei infecţiilor cu Covid-19 la nivelul judeţului, cu preponderenţă pe zona supusă măsurii de carantină prin Ordonanţa Militară nr. 6/30.03.2020, respectiv propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe.

Şedinţa extraordinară a CJCCI Suceava a venit în continuarea demersurilor iniţiate pentru ridicarea măsurii de carantinare impuse, efectuate în data de 9 mai a.c., către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Demersurile efectuate de instituţia noastră au vizat punctele de vedere tehnice ale specialiştilor, ale medicilor epidemiologi şi ale conducerii spitalului judeţean, în vederea argumentării documentului «Analiză epidemiologică de etapă», care stabilea situaţia la 9.05.2020 a «Evoluţiei riscului epidemiologic generat de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Suceava», cu preponderenţă pe zona supusă măsurii de carantină prin Ordonanţa Militară nr. 6/30.03.2020” s-a precizat într-un comunicat.

Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava nr. 12469/11.05.2020, susţinută de argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, care evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu Covid-19 în judeţul Suceava în perioada 26.04.2020 – 11.05.2020, a fost de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe, fiind supusă analizei membrilor CJCCI Suceava.

„Faţă de datele prezentate, luând în considerare evoluţia infecţiilor cu Covid-19 la nivelul judeţului, inclusiv în zona carantinată, motivat de precizările conducerii Spitalului Judeţean în ceea ce priveşte asigurarea resursei medicale, în unanimitate s-a decis emiterea unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care să se propună ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt comune limitrofe” se specifică în comunicat.

Astfel, după transmiterea proiectului spre consultare şi formulare de propuneri, a fost adoptată Hotărârea nr. 17/11.05.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care a fost aprobată propunerea DSP Suceava de ridicare a măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe.

Hotărârea CJSU Suceava şi propunerea DSP Suceava au fost înaintate Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare, iar autorităţilor centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa primarilor celor nouă localităţi din zona carantinată, în cadrul unei şedinţe operaţionale, la care au mai participat prefectul judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul Daniel Prorociuc, directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Manuela Trifan, şi directorul medical interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici.

„Adresăm din nou sucevenilor mulţumirile noastre şi respectul profund pentru întreaga conduită adoptată, pentru faptul că dau dovadă de responsabilitate şi echilibru, absolut necesare pentru depăşirea acestei perioade grele pentru comunitatea noastră” a transmis Prefectura Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI