Zece aparate de ventilaţie mecanică, donate Spitalului Judeţean de Primăria Suceava

>„Aceste ventilatoare sunt vitale”, relevă primarul Ion Lungu, subliniind că, astfel, Secţia de Terapie Intensivă are asigurată capacitate de ventilare suficientă pentru paturile existente

La sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Suceava au ajuns cele zece aparate de ventilare mecanică destinate terapiei intensive. Primarul Ion Lungu informează că aparatura a fost achiziţionată de Consiliul Local, prin Primăria Sucevei, ventilatoarele fiind transferate, cu titlu gratuit, Spitalului Judeţean, în prezenţa managerului general interimar, dr. Anatolii Buzdugan.

„Cu aparatele donate în această zi, conducerea Spitalului Judeţean susţine că are capacitate de ventilare suficientă pentru numărul de paturi de la Secţia de terapie intensivă. Aşa cum se ştie, aceste ventilatoare sunt vitale pentru salvarea de vieţi omeneşti. Primăria a făcut eforturi deosebite pentru a achiziţiona aceste aparate, având în vedere că ele nu se găsesc pe piaţa internă, iar pe cea internaţională sunt foarte greu de procurat, în această perioadă” a precizat Lungu.

Cu acelaşi prilej, au fost donate şi 10.000 de măşti de protecţie, trimise de partenerii din Yinchuan, regiunea Ningxia Hui, China, precum şi 1.000 de combinezoane pe care Primăria le-a achiziţionat de pe piaţa autohtonă. „Facem tot ce putem pentru a limita efectele acestui virus nemilos! Suntem convinşi că vom depăşi cu bine această perioadă grea prin care trece oraşul nostru şi că ne vom întoarce la o viaţă normală!” a declarat primarul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI