Pentru unităţile şcolare din municipiu

Primăria Suceava cumpără 25 de tuneluri de dezinfecţie

Consiliul Local Suceava s-a întrunit, vineri, în şedinţă de îndată, pentru a vota o rectificare bugetară de aproape 160.000 de lei pentru cumpărarea unui număr de 25 de tuneluri de dezinfecţie care să fie amplasate la intrarea în unităţile şcolare din municipiu.

Potrivit referatului de aprobare al primarului Ion Lungu, având în vedere evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la nivelul municipiului este necesară luarea unor măsuri excepţionale, mai ales la nivelul şcolilor care se află în subordinea Primăriei.

Astfel, pentru limitarea răspândirii coronavirusului se impune realizarea unui triaj al elevilor şi profesorilor, fiind astfel posibilă identificarea celor care manifestă anumite simptome.

„Ca măsură suplimentară de prevenţie pentru împiedicarea răspândirii Covid-19, este necesar ca elevii şi profesorii să treacă printr-un tunel de dezinfecţie. Astfel, cei care intră în şcoală trec printr-o «barieră» formată din substanţe biocide, pentru scăderea riscurilor de contaminare cu viruşi. Se va reduce astfel posibilitatea ca elevii şi profesorii să se infecteze la şcoală” arată primarul.

Cele 25 de tuneluri de dezinfecţie costă aproximativ 160.800 de lei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI