Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan:

Pentru ridicarea carantinei din Suceava, e nevoie ca Guvernul PNL să respecte Constituţia şi legile în vigoare

Aşteptăm nişte măsuri clare pentru intrarea în normalitate a vieţii sucevenilor

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că ridicarea carantinei din Suceava trebuie să intervină odată cu încetarea stării de urgenţă şi că e nevoie doar ca Guvernul PNL să respecte prevederile legale şi constituţionale în vigoare.

Senatorul Ioan Stan consideră că propunerile transmise de preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur Guvernului, pentru redresarea economică a judeţului, ar fi trebuit să se rezume la câteva măsuri concrete, realiste şi care să se aplice imediat.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Ieri (miercuri – n.red.), preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a declarat „optimist” cu privire la ridicarea măsurilor de carantină din judeţul nostru începând cu 15 mai. Îi semnalăm pe această cale că nu are nevoie de optimism pentru ca acest lucru să se întâmple, ci are nevoie ca Guvernul PNL să ţină cont de prevederile legale şi constituţionale în vigoare. Dacă colegii domniei sale ţin cont de acestea, ieşirea din carantină a Sucevei şi localităţilor limitrofe este o certitudine. Îi amintim că însăşi Curtea Constituţională a României a atenţionat ieri guvernarea liberală că nu poate limita exerciţiul unor drepturi şi libertăţi prin ordonanţă de urgenţă, precizând că potrivit prevederilor constituţionale asemenea decizii pot fi luate doar prin lege organică adoptată de Parlament. De altfel, acelaşi lucru l-am explicat şi noi într-un comunicat anterior. Am văzut în ultima vreme că respectarea legii provoacă frisoane unor anumiţi liberali, dar nu te poţi juca cu ea când vine vorba de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, acest aspect ţinând de însăşi esenţa democraţiei.

Tot ieri, acelaşi personaj al politicii sucevene a avut o altă ieşire demagogică în care prezenta publicului o serie de propuneri pe care le-a trimis la Bucureşti, cu scopul de a relansa economia suceveană. Trecând peste faptul că unele măsuri prezentate nu-şi aveau locul, pentru că domeniile construcţiilor, a alimentaţiei publice, a industriei forestiere, miniere nu au fost afectate în mod grav în această perioadă, majoritatea dintre ele erau descrise în aceeaşi cheie fantasmagorică ca proiectele sale cu aeroportul de la Floreni sau a autostrăzilor cu tuneluri, pe care ni le prezenta la începutul anului. Or în momentul de faţă noi, sucevenii, avem nevoie de propuneri şi acţiuni concrete, realiste, care se pot pune în practică imediat. În acest sens poate n-ar fi fost rău ca domnia sa să se concentreze mai mult pe ce se poate face pentru turismul Bucovinei şi agricultura sa, acestea fiind domenii prioritare pentru economia locală.

De fapt, nici măcar nu înţelegem de ce a trimis propunerile la Bucureşti în loc să se deplaseze personal acolo şi, în faţa colegilor săi PNL-işti aflaţi la guvernare, să solicite fiecărui ministru în parte să-şi aducă aportul la redresarea economică a judeţului. Este dreptul lui să o facă şi are datoria morală de a se bate pentru suceveni, având în vedere în ce dezastru i-a băgat prin felul în care a gestionat epidemia la nivelul judeţului. Sau poate că această lipsă de iniţiativă ne demonstrează tuturor că felul în care a gestionat situaţia de la Suceava a făcut ca preşedintele liberalilor suceveni să nu mai aibă nicio influenţă în faţa liderilor liberali aflaţi la butoanele guvernării? Nu ştim. Doar ne întrebăm. Şi, în aşteptarea răspunsului, aşteptăm nişte măsuri clare pentru intrarea în normalitate a vieţii sucevenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: