Klaus Iohannis nu este interesat de nemulţumirea socială faţă de haosul produs de liberali în ţară, ci de reducerea cuantumului amenzilor

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, şi-a exprimat, vineri, dezamăgirea că preşedintele Klaus Iohannis nu are nicio aplecare pentru problemele actuale şi reale ale sucevenilor şi românilor, iar singura lui preocupare este să atace PSD, pentru că nu poate şi nici nu ştie mai multe.

Senatorul PSD sucevean arată, într-o declaraţie de presă, că, după cum deja s-a obişnuit, la fiecare conferinţă de presă, preşedintele României a atacat din nou PSD-ul.

„Pesemne că mai mult nu ştie şi nici nu poate dacă în asemenea momente, când ne confruntăm cu epidemia de Covid-19, cu perspectiva recesiunii economice, cu problemele din sistemul de sănătate, cu problemele din învăţământ, cu nemulțumirea socială din ce în ce mai evidentă cu privire la haosul produs de managementul liberal al ţării, el nu găseşte altă temă decât aşa zisa vină a PSD-ului că există” a spus Ioan Stan.

El i-a atras atenţia preşedintelui Iohannis că într-o democraţie există mai multe partide.

„Nu poate exista doar unul care să facă numai voia sa. Asta s-ar numi dictatură, dar având în vedere ieşirile sale recente, se poate ca tocmai acesta să fie visul său” a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD crede că doar în acest fel se poate explica şi atacul avut la adresa Curţii Constituţionale a României, cu privire la decizia ei de a declara neconstituţionale amenzile puse în starea de urgenţă, decizie luată cu unanimitate de voturi.

„Specificăm aici că 3 dintre cei 9 membri ai Curţii Constituţionale sunt numiţi chiar de preşedinte şi inclusiv aceştia au votat neconstituţionalitatea amenzilor. Aşa că domnul Iohannis mai bine s-ar abţine. Îi amintim că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi că inferenţa unei autorităţi publice de anvergura instituţiei prezidenţiale în activitatea ei nu face decât să îndemne cetăţenii la nerespectarea legilor şi autorităţilor ţării. Pesemne că domnia sa uită că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar preşedintele ţării” a declarat Stan.

Liderul PSD Suceava a mai spus că se aştepta ca preşedintele ţării să trateze subiecte cu adevărat importante pentru societatea românească, cum ar fi redresarea economiei, sau măcar să e explice clar ce va presupune starea de alertă în care va intra în curând România.

„Personal m-aş fi aşteptat să facă chiar referire şi la situaţia Sucevei (pentru că este cel mai mare municipiu şi reşedinţă de judeţ în carantină), explicându-ne ce se va întâmpla cu acest oraş şi localităţile limitrofe aflate în carantină, după 15 mai. Abia acestea ar fi fost nişte subiecte demne de funcţia prezidenţială. Dar nu a făcut-o, pentru simplul fapt că nu se pricepe şi nici nu credem că a înţeles pe deplin care este rolul său în funcţia de şef al statului” a adăugat Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a adăugat că înţelege că credibilitatea preşedintelui Iohannis şi a guvernului pe care-l girează se află în cădere liberă, dar consideră că atunci când ţara traversează momente atât de dificile ca cele actuale nu trebuie să se ţină cont de orgolii, nici de meschine calcule politice, ci pur şi simplu trebuie găsită calea de a ne uni toţi, indiferent de partid sau orientare politică, şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru poporul român.

„Din păcate, preşedintele României nu este în stare de acest lucru şi continuă să împartă societatea între alegătorii PSD şi restul, ignorând cu desăvârşire că a jurat să fie preşedintele tuturor românilor nu doar a celor care îi convin” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI