Nu mai există sincope în SJU Suceava

> Toate serviciile, aşa cum au fost reconfigurate, funcţionează optim

Managerul interimar al Spitalului Judeţean Suceava, Anatolii Buzdugan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că situaţia din unitatea spitalicească funcţionează optim.

El a spus că acum circa 88% din medici sunt în activitate, 77% dintre asistentele medicale sunt la serviciu, iar situaţia este mai gravă în ceea ce priveşte personalul auxiliar, unde 67% a revenit la serviciu.

„Nu mai există sincope determinate de anumiţi factori. Toate serviciile aşa cum au fost ele reconfigurate în Spitalul Judeţean datorită noilor circuite care au prevăzut comasarea a foarte multe secţii şi care funcţionează optim” a spus Buzdugan.

El a arătat că, acum, la SJU Suceava există o rată a externărilor peste cea a internărilor.

„Suntem pe un trend ascendent şi sperăm că va continua ca şi până acum” a spus managerul interimar al SJU Suceava.

Anatolii Buzdugan a menţionat că în SJU Suceava erau joi dimineaţa 497 de pacienţi internaţi cu Covid-19, dintr-un total de 602 pacienţi.

Potrivit conducerii SJU Suceava, dintre medicii care lipsesc unii au depus actele de pensionare pentru că erau în pragul pensiei, alţii sunt în concedii medicale şi urmează să revină, iar alţi medici sunt internaţi pozitiv în spital.

„Nu au plecat de tot. Toată lumea îşi doreşte să revină în activitate” a spus Buzdugan.

Directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavrilovici, a făcut, ieri, precizări privind situaţia deceselor înregistrate în ultimele 3 luni, pentru a nu exista speculaţii privind aceste informaţii.

Astfel, de la 1 mai au fost înregistrate 18 decese, în luna aprilie 149 de decese, iar în luna martie, confirmate de DSP Suceava sunt 19 cazuri la care se pot adăuga câteva cazuri venite în UPU şi la Laboratorul de Medicină Legală. Totodată, în luna martie se mai adaugă 37 de cazuri de deces cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: