Încă trei suceveni cu Covid-19 cercetaţi penal pentru că au refuzat internarea în spital

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunţat, ieri, că supraveghează cercetările în trei dosare penale deschise pe numele unor persoane cu Covid-19 care au refuzat internarea în spitalul din Suceava.

Una dintre aceste persoane este salariată a Spitalului Judeţean Suceava. Aceasta, în data de 24 aprilie, a refuzat internarea în spital.

Un alt caz a fost înregistrat pe 21 aprilie. Este vorba despre o femeie, diagnosticată cu Covid-19, care de asemenea a refuzat internarea în Spitalul Judeţean Suceava.

În cel de al treilea caz, înregistrat pe 25 aprilie, o persoană confirmată ca fiind infectată cu Covid-19 s-a deplasat la Spitalul Judeţean Suceava în vederea solicitării unei scrisori medicale, necesară la medicul de familie pentru a-i fi eliberat concediu medical, unde a refuzat internarea, pe proprie răspundere, contrar recomandării medicului, aceasta autoizolându-se la domiciliul său.

Parchetul precizează că în toate cele trei cazuri se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul secţiilor de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii „zădărnicirea combaterii bolilor”. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: