La începutul lunii aprilie

Consiliul Judeţean Suceava, datorii 5,6 milioane de lei pentru lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Consiliul Judeţean Suceava avea, la începutul lunii aprilie, datorii curente de 64,64 de milioane de lei. Aşa se reliefează în Raportul de analiză pe bază de bilanţ privind situaţiile financiare încheiate pe 31 martie, document potrivit căruia, în totalul precizat, aproximativ 22,97 de milioane de lei reprezentau datorii comerciale, avansuri şi alte decontări. Conform sursei citate, respectivele datorii sunt mai mari cu circa 10,96 de milioane de lei faţă de începutul anului 2020, creşterea cea mai semnificativă, de aproximativ 5,6 milioane de lei, fiind în dreptul Consiliului Judeţean, bani datoraţi pentru investiţii cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare locală (PNDL), urmată fiind de creşterea consemnată în dreptul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – 3,88 de milioane de lei. Datorii curente în sumă de 1,34 de milioane de lei figurează ca operaţiuni cu fonduri externe nerambursabile şi fonduri de la buget, reprezentând avansuri primite de la autorităţile de management şi decontări în curs de clarificare pentru proiectele Consiliului Judeţean.

Datoriile către bugete erau, la începutul lunii aprilie, de circa 17,51 de milioane de lei, iar cele semnificând salariile angajaţilor însumau 15,68 de milioane de lei, ambele înregistrând „o variaţie nesemnificativă faţă de începutul anului”. În cele din urmă, datorii curente de circa 1,15 milioane de lei se înregistrau ca venituri în avans aferente biletelor şi publicaţiilor proprii înregistrate la Centrul Cultural „Bucovina” şi Muzeul Naţional al Bucovinei. De cealaltă parte, datoriile necurente erau în valoare totală de 61,61 de milioane de lei, în creştere cu 530.512 lei faţă de începutul anului.

Datoriile în cauză sunt cele aferente creditului de extern contractat de Consiliul Judeţean Suceava în numele primăriilor înscrise în programul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene” (acea parte care „nu a fost înregistrată de unele unităţi administrativ-teritoriale în contabilitatea proprie”), precum şi cele aferente creditelor interne contracte pentru finanţarea unor investiţii la nivelul CJ. Tot în cadrul datoriilor necurente evidenţiate sunt şi provizioanele constituite de Consiliul Judeţean, Muzeul Bucovinei şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului pentru plata drepturilor salariale în valoare de 248.168 de lei stabilite prin hotărâri judecătoreşti, dar şi cele constituite de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri pentru „litigii în legătură cu decizii ale Camerei de Conturi Suceava”, în valoare de peste 5,27 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: