În cele nouă localităţi în carantină din judeţ sunt 536 de cazuri active de Covid-19

> Autorităţile judeţene speră să nu apară noi focare. În funcţie de situaţia de săptămâna viitoare, vor fi propuse măsuri după încetarea stării de urgenţă

Primarii celor nouă localităţi carantinate din judeţul Suceava s-au întâlnit, marţi, la Palatul Administrativ, cu prefectul, Alexandru Moldovan, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la şedinţă fiind prezenţi şi directorul interimar al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, şi şeful IPJ Suceava, comisar-şef Adrian Buga.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre problemele cu care se confruntă fiecare localitate din zona carantinată, dar s-au avut în vedere şi propuneri privind relansarea activităţii economico-sociale.

La debutul întâlnirii, directorul interimar al DSP Suceava a făcut o informare succintă cu privire la situaţia epidemiologică, menţionând că cele nouă localităţi au, la această dată, conform statisticii DSP, 536 cazuri de persoane depistate pozitiv şi nevindecate.

Punctual, primarii au ridicat probleme specifice fiecărei localităţi, de la transportul în comun până la modul în care la punctele de control sunt interpretate documentele persoanelor care lucrează în Suceava.

Totodată, au fost prezentate mai multe probleme privind lucrările agricole, aprovizionarea cu seminţe şi îngrăşăminte chimice.

La toate întrebările autorităţile au răspuns, prezentând şi modalităţi în care se poate proceda în contextul situaţiei actuale.

Atât prefectul judeţului, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean au subliniat că pentru perioada următoare este foarte important să nu mai apară noi focare, pentru a scădea şi numărul testelor pozitive, pentru că doar aşa va fi posibilă relaxarea restricţiilor. În acest context, s-a făcut apel la primari să explice populaţiei necesitatea de a continua să respecte şi în perioada următoare regulile stabilite de autorităţi.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă întâlnire cu toţi primarii din zona carantinată, iar până atunci să fie pregătite toate datele şi propunerile care să conţină cât mai multe argumente spre a fi transmise către grupul tehnic, factorilor decizionali, elemente ce pot fi utile în elaborarea propunerilor de măsuri după încetarea stării de urgenţă.

De menţionat este că în judeţ au fost, până marţi, infectate cu noul coronavirus 3.010 persoane, dintre care 986 au fost declarate vindecate. Totodată, din spital au fost externaţi 1.357 de pacienţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: