A început a doua sesiune de depunere a documentaţiilor pentru plata şomajului tehnic

 >„Indicarea conturilor bancare sau a datelor de contact greşite va întârzia corectarea documentelor şi, implicit, efectuarea plăţilor” reliefează Elena Mirela Adomnicăi, director executiv al AJOFM

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava reaminteşte angajatorilor cu activitate suspendată că, de pe 4 mai, pot fi depuse documentele pentru obţinerea şomajului tehnic aferent lunii aprilie 2020. Directorul executiv Mirela Elena Adomnicăi recomandă agenţilor economici în cauză să evite unele greşeli făcute în sesiunea anterioară de plăţi, cea aferentă lunii martie, astfel încât banii să ajungă la timp la cei în drept.

„Pentru a veni în întâmpinarea angajatorilor care solicită şomajul tehnic aferent lunii aprilie şi a încasa, într-un timp cât mai scurt, indemnizaţiile, rugăm angajatorii să acorde o atenţie sporită mai multor aspecte care au generat întârzieri la plăţile corespunzătoare lunii martie” subliniază şefa AJOFM Suceava. În consecinţă, înregistrarea documentelor pentru şomajul tehnic aferent lunii aprilie se va face exclusiv pe platforma Aici.gov.ro, formularele prezentate înspre încărcare fiind utile în evitarea erorilor de calcul sau a datelor eronate.

Mirela Elena Adomnicăi atrage atenţia că documentele trebuie semnate numai de reprezentantul legal, cu semnătură olografă sau electronică, iar încărcarea acestora se va face doar după finalizarea lunii pentru care se solicită şomajul tehnic. „Indicarea conturilor bancare sau a datelor de contact greşite va întârzia corectarea documentelor şi, implicit, efectuarea plăţilor” reliefează Elena Mirela Adomnicăi.

Pentru luna martie, 1.901 de angajatori suceveni au solicitat indemnizaţii de şomaj tehnic pentru 12.543 de angajaţi, valoarea totală a plăţilor fiind de 7,58 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: