Prefectura Suceava:

Toate spitalele din judeţ vor raporta Serviciului de Ambulanţă, dimineaţa şi seara, numărul de locuri disponibile pentru pacienţii cu Covid-19

În cadrul şedinţei operative ce a avut loc ieri la Palatul Administrativ, s-a luat hotărârea ca toate spitalele din judeţ să raporteze, zilnic, dimineaţa şi seara, numărul de locuri disponibile pentru pacienţii cu Covid-19. Totodată, autorităţile au stabilit proceduri clare pentru transferul persoanelor care au Covid-19.

Potrivit Prefecturii Suceava, raporturile privind numărul de locuri vor fi date la ora 8 dimineaţa şi seara la ora 20, către Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Suceava.

De asemenea, fiecare unitate medicală va comunica un număr de telefon apelabil indiferent de oră, astfel încât pacienţii preluaţi de SAJ Suceava să fie transportaţi către cel mai apropiat spital care are capacitatea de a-i prelua şi asigura tratament adecvat.

Tot în cadrul şedinţei, Prefectul judeţului Suceava a solicitat ca, în cazul în care vor exista dificultăţi la transportarea pacienţilor cu Covid-19, să se procedeze imediat la informarea Ministerului Sănătăţii, dar şi a coordonatorului regional desemnat pentru gestionarea crizei de Covid-19 în regiunea nord-est, conf. dr. Lucian Indrei.

De asemenea, prefectul a solicitat instituirea unui circuit informaţional corect între factorii implicaţi în gestionarea situaţiilor de transfer al pacienţilor Covid-19 care să asigure o colaborare instituţională eficientă, în interesul pacienţilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI