Primarul Ion Lungu vrea ca Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” să fie partenerul Ministerului Transporturilor pentru marile obiective de infrastructură

>„Cred că am fi un partener eligibil în promovarea autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, precum şi a altor obiective mari de infrastructură pentru Moldova” subliniază şeful administraţiei locale sucevene

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cere Ministerului Transporturilor şi Guvernului României ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Moldova se Dezvoltă” (AMD) să fie acceptată ca „partener oficial” pe linie de implementare a marilor proiecte de infrastructură rutieră în zona Moldovei. „Am considerat că este necesar să ne adresăm Ministerului Transporturilor, Guvernului României, astfel ca partener pentru dezvoltare pe infrastructură în Moldova să fie Asociaţia «Moldova se Dezvoltă». Aşa mi se pare corect. Există fel de fel de organizaţii neguvernamentale care s-au zbătut pentru aceste autostrăzi, ceea ce este foarte bine. Dar, totuşi, autorităţile oficiale sunt primăriile, administraţiile locale, municipalităţile, cele care au semnat acordul pentru «Moldova se Dezvoltă». De aceea, în acest sens ne adresăm Ministerului Transporturilor, proiectul cel mai avansat fiind cel al autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Vom insista ca «Moldova se Dezvoltă» să fie un partener pentru Ministerul Transporturilor Guvernul României, în aşa fel încât să nu ratăm fondurile europene destinate autostrăzii. Cred că am fi un partener eligibil în promovarea autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, precum şi a altor obiective mari de infrastructură pentru Moldova. Vrem să ni se dea importanţa cuvenită, să atragem şi alte localităţii lângă această Asociaţie” a declarat Ion Lungu, care a subliniat să AMD este funcţională din punct de vedere juridic şi că periodic au loc întâlniri ale membrilor acesteia.

Acordul-cadru pentru înfiinţarea Asociaţiei „Moldova se Dezvoltă” a fost semnat pe 17 decembrie 2018, la Suceava, de primarii din Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Alături de alţi şase edili-şefi, Ion Lungu este iniţiator şi membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” cu sediul în Iaşi, asocierea celor şapte municipii urmărind atragerea unor finanţări europene consistente şi promovarea de proiecte de investiţii comune care să contribuie la dezvoltarea zonei Moldovei. Scopul structurii este de crea un cadru de cooperare între unităţile administrativ-teritoriale din zona Moldovei, „pentru a avea eficienţă în promovarea proiectelor noi de infrastructură, investiţii publice şi private, proiectelor în educaţie, sănătate, mediu şi turism, fără a exclude participarea autorităţilor centrale sau a organismelor internaţionale”. Sursele de finanţare a acestora urmează a fi locale, guvernamentale sau europene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI