Preşedintele Plus Suceava, Radu Adrian Rey, a solicitat autorităţilor transparentizarea deciziei de carantinare a Sucevei

Preşedintele Plus Suceava, Radu Adrian Rey, a solicitat, luni, autorităţilor, să facă publice informaţiile privind situaţia judeţului Suceava.

„Solicit autorităţilor judeţene şi centrale o transparentizare a deciziei de carantinare a Sucevei! Recenta declaraţie a domnului Raed Arafat lasă de înţeles că relaxarea măsurilor la nivel naţional nu se aplică şi zonelor carantinate, precum Suceava” a spus preşedintele Plus Suceava.

El a adăugat că deşi înţelege faptul că într-o zonă carantinată nu se poate permite reluarea unei vieţi sociale şi economice normale, atât cât se poate în condiţii de pandemie, este profund îngrijorat de absenţa unor criterii clare pentru ieşirea din carantină.

„Judeţul Suceava şi oraşul Suceava au fost grav marcate de pierderile de vieţi omeneşti şi de numărul mare de îmbolnăviri, iar populaţia a respectat măsurile de carantină, chiar dacă acestea au însemnat sacrificarea unor momente importante precum sărbătorile pascale, despărţirea de membrii familiei sau pierderea veniturilor unor familii întregi” a spus liderul PLUS Suceava.

El a precizat că sucevenii au dreptul să ştie în baza căror criterii se va decide ridicarea carantinei.

„Îmi exprim speranţa că aveţi un plan pentru ieşirea din carantină pe care noi, sucevenii, considerăm că avem dreptul de a-l cunoaşte” a conchis Radu Rey. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI