După ce au refuzat internarea, deşi au fost depistaţi cu Covid-19

Patru angajaţi ai SJU Suceava sunt cercetaţi penal

 Patru angajaţi ai Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarele au fost întocmite de poliţiştii suceveni în datele de 15, 24 şi 25 aprilie, acestea fiind supravegheate de procurorii suceveni.

Potrivit unor comunicate ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, făcute publice luni, este vorba de patru dosare penale separate.

Astfel, primul caz a fost înregistrat încă în data de 15 aprilie. Mai exact, Secţia de Poliţie Burdujeni s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a refuzat internarea la spital, deşi a fost depistată pozitiv cu Covid-19 la testarea efectuată la data de 13.04.2020. În acest sens, persoana a şi semnat o declaraţie pe proprie răspundere, din conţinutul căreia rezultă faptul că se va autoizola la adresa de domiciliu.

Alte două dosare au fost deschise în data de 24 aprilie. În unul dintre ele este cercetată o asistentă medicală de la SJU Suceava care a refuzat internarea, deşi a fost depistată pozitiv cu Covid-19 la testarea efectuată la data de 21 aprilie.

În aceeaşi zi a mai fost întocmit un dosar penal similar, pe numele unei persoane angajate la SJU Suceava care a refuzat internarea, deşi a fost depistată pozitiv cu Covid-19 în data de 23 aprilie.

Ultimul dosar din această serie a fost întocmit în data de 25 aprilie. O persoană angajată la SJU Suceava, depistată cu Covid-19 în aceeaşi zi, s-a deplasat din proprie iniţiativă la unitatea spitalicească pentru a primi medicamentaţia specifică tratării simptomelor bolii, dar a refuzat internarea, părăsind spitalul fără acordul cadrelor medicale.

Potrivit procurorilor suceveni, toate cele patru dosare au fost întocmite în baza art. 352 alin. 1 din Codul penal, adică zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările continuă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI