Luni, 4 mai

Încă 6 decese asociate Covid-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, luni seara, mai multe decese asociate Covid-19 în ţară, dintre care şase în judeţul Suceava.

Astfel, este vorba de o femeie de 78 ani, beneficiară a unui cămin de bătrâni, care a fost internată în data de 1 mai, după ce a fost confirmată infectată cu noul coronavirus în 30 aprilie. Femeia a murit în data de 3 mai. Ea mai suferea de hipertensiune arterială şi angină pectorală.

Un alt deces este al unui bărbat de 83 de ani, care a fost internat în 29 aprilie şi a murit la mai puţin de 12 ore de la internare. Bărbatul mai suferea de hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială, senilitate, infecţie cu clostridoides. În acest caz infecţia cu noul coronavirus a fost confirmată în data de 3 mai.

Un alt deces este al unui bărbat de 64 ani, care a fost internat în 10 aprilie, cu simptomatologie respiratorie şi care, cu câteva zile înainte de internare, a refuzat iniţial internarea şi şi-a administrat automedicaţie. Bărbatul a fost confirmat cu Covid-19 în 13 aprilie şi a murit în data de 3 mai. El mai suferea de stenoză aortică protezată valvular, FA, insuficienţă cardiacă.

Un alt deces este al unei femei de 81 de ani dintr-un centru de bătrâni din judeţ.

Femeia a fost confirmată cu Covid-19 în data de 25 aprilie şi a fost internată în data de 27 aprilie, cu simptomatologie respiratorie. Femeia a murit în data de 3 mai. Ea mai suferea de hipertensiune arterială şi demenţă mixtă.

Alt deces este al unei femei de 79 de ani, care a fost internată în 17.04.2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru simptomatologie respiratorie. Aceasta a fost confirmată cu Covid-19 în 20 aprilie şi a murit în data de 3 mai. Femeia mai suferea de ICC, insuficienţă circulatorie cerebrală, insuficienţă venoasă cronică şi a avut contact cu fiica şi nepotul cu simptomatologie respiratorie.

Alt deces este al unui bărbat de 70 ani, care a fost internat în 10.04.2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru simptomatologie respiratorie. Acesta a fost confirmat cu Covid-19 în 10.04.2020 şi a murit în data de 3 mai. Bărbatul suferea de hipertensiune arterială şi steatoză hepatică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: