Luni, 4 mai

Încă 6 decese asociate Covid-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, luni seara, mai multe decese asociate Covid-19 în ţară, dintre care şase în judeţul Suceava.

Astfel, este vorba de o femeie de 78 ani, beneficiară a unui cămin de bătrâni, care a fost internată în data de 1 mai, după ce a fost confirmată infectată cu noul coronavirus în 30 aprilie. Femeia a murit în data de 3 mai. Ea mai suferea de hipertensiune arterială şi angină pectorală.

Un alt deces este al unui bărbat de 83 de ani, care a fost internat în 29 aprilie şi a murit la mai puţin de 12 ore de la internare. Bărbatul mai suferea de hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială, senilitate, infecţie cu clostridoides. În acest caz infecţia cu noul coronavirus a fost confirmată în data de 3 mai.

Un alt deces este al unui bărbat de 64 ani, care a fost internat în 10 aprilie, cu simptomatologie respiratorie şi care, cu câteva zile înainte de internare, a refuzat iniţial internarea şi şi-a administrat automedicaţie. Bărbatul a fost confirmat cu Covid-19 în 13 aprilie şi a murit în data de 3 mai. El mai suferea de stenoză aortică protezată valvular, FA, insuficienţă cardiacă.

Un alt deces este al unei femei de 81 de ani dintr-un centru de bătrâni din judeţ.

Femeia a fost confirmată cu Covid-19 în data de 25 aprilie şi a fost internată în data de 27 aprilie, cu simptomatologie respiratorie. Femeia a murit în data de 3 mai. Ea mai suferea de hipertensiune arterială şi demenţă mixtă.

Alt deces este al unei femei de 79 de ani, care a fost internată în 17.04.2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru simptomatologie respiratorie. Aceasta a fost confirmată cu Covid-19 în 20 aprilie şi a murit în data de 3 mai. Femeia mai suferea de ICC, insuficienţă circulatorie cerebrală, insuficienţă venoasă cronică şi a avut contact cu fiica şi nepotul cu simptomatologie respiratorie.

Alt deces este al unui bărbat de 70 ani, care a fost internat în 10.04.2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru simptomatologie respiratorie. Acesta a fost confirmat cu Covid-19 în 10.04.2020 şi a murit în data de 3 mai. Bărbatul suferea de hipertensiune arterială şi steatoză hepatică. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI