Managerul interimar al SJU Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a prezentat priorităţile pe termen scurt ale noii conduceri

> Printre acestea se numără revenirea medicilor vindecaţi de Covid-19 > Buzdugan insistă pe construirea circuitelor de acces separate, din construcţii modulare

Managerul interimar al SJU Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a prezentat, ieri, în cadrul şedinţei de lucru a Prefecturii Suceava, priorităţile pe termen scurt ale conducerii interimare.

Astfel, potrivit lui Buzdugan priorităţile sunt:

> Asigurarea resursei umane de specialitate prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în acest moment fiind asigurată prezenţa la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale şi 50% din infirmiere;

> Asigurarea unui medic epidemiolog, având în vedere că fluxurile de intrare/ ieşire Covid-19 sunt foarte aglomerate şi necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului. Acesta a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua şi alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate, din construcţii modulare (proiect conceput şi prezentat de secretarul de stat Paul Ionel Oprea);

> Asigurarea, tot printr-o construcţie modulară, a compartimentului ATI la Secţia de Boli Infecţioase.

Conform managerului interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, realizarea acestor investiţii ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activităţii unităţii medicale.

Referitor la aceste priorităţi, preşedintele CJ Gheorghe Flutur a solicitat întrunirea, în cursul zilei de ieri, a Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean, pentru a se demara toate acţiunile necesare mobilizării personalului medical în vederea revenirii în activitate, precum şi pentru achiziţia echipamentelor necesare realizării celor trei construcţii modulare.

De asemenea, acesta a solicitat sprijin reprezentanţilor societăţii civile prezenţi în sală pentru asigurarea resurselor umane de specialitate necesare, specificând că angajaţii din compartimentul de Resurse Umane al Consiliului Judeţean Suceava vor oferi suport conform competenţelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: