Fotbal

Mai este de aşteptat pentru revenirea pe teren a jucătorilor de la Foresta Suceava

Federaţia Română de Fotbal va chestiona cluburile participante în privinţa modului în care ar trebui finalizat actualul sezon al Ligii a III-a. Anunţul a fost făcut de preşedintele Forestei Suceava, Andrei Ciutac.

„FRF va trimite cluburilor un chestionar, prin care să afle părerea tuturor. În funcţie de majoritate, se va lua o decizie, dar nu mai repede de 10 mai. Singurul scenariu prezentat în videoconferinţa de marţi a fost continuarea campionatului cu toate cele 14 etape rămase, dar acest scenariu este puţin probabil. Dacă sezonul se va relua, singura variantă ar fi cea cu play-off şi play-out”, a declarat Andrei Ciutac.

Sezonul 2019/2020 riscă chiar să fie îngheţat, dacă echipele nu vor putea îndeplini măsurile cerute de Ministerul Sănătăţii, printre care se numără testarea obligatorie a jucătorilor şi efectuarea antrenamentelor în grupuri restrânse de câte trei.

„FRF este focusată în acest moment pe găsirea unei soluţii pentru începerea antrenamentelor după data de 15 mai, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea protocolului cu Ministerul Sănătăţii. În condiţiile în care măsurile cerute de Ministerul Sănătăţii sunt drastice şi greu de îndeplinit de către cluburi, atunci se ia în calcul chiar varianta îngheţării actualului sezon. În acest moment, Federaţia încearcă să obţină acceptul Ministerului Sănătăţii de a putea testa componenţii echipelor la cerere, o procedură care însă nu există astăzi în România. Sunt clinici private care testează, dar contra cost, iar acele teste nu sunt precise. Apoi se pune problema ca antrenamentele să se facă în prima fază în grupuri restrânse de jucători, iar întrebarea este: cum se poate întâmpla asta? La nivelul Ligii a III-a nu există infrastructură, astfel încât echipele să se poată antrena pe mai multe terenuri în acelaşi timp, majoritatea având doar teren de antrenament şi terenul de joc”, a adăugat oficialul grupării de pe Areni.

„În situaţia în care un jucător îşi termină contractul la 30 iunie, acesta devine liber, însă are posibilitatea de a-şi prelungi contractual până la terminarea actualului sezon printr-un act adiţional. În cazul în care jucătorul a semnat cu alt club de la 1 iulie, acesta poate evolua la vechiul club doar cu acordul clubului la care urmează să activeze. Situaţia este valabilă şi pentru jucătorii împrumutaţi. FRF nu poate obliga însă jucătorii să semneze acte adiţionale, dar nici nu le va permite să se legitimeze la alt club decât după terminarea actualului sezon”, a explicat preşedintele Forestei.

Cu trei echipe sucevene angrenate în competiţie, Foresta, Bucovina Rădăuţi şi ªomuz Fălticeni, Liga a III-a s-ar putea relua în primul weekend din luna iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: