Campania „Fii aproape de departe” continuă

Lansat în luna martie, odată cu debutul pandemiei, Fondul de Solidaritate „Fii aproape de departe” este o iniţiativă civică menită să genereze solidaritate în comunitatea suceveană. Prima acţiune a avut drept obiectiv ajutorarea persoanelor vrâstnice fără familie sau fără alte forme de sprijin, prin achiziţia de produse esenţiale coşului zilnic. De data aceasta, apelul la solidaritate vizează copiii din familii fără posibilităţi.

În contextul actual, România urmează exemplul statelor europene care au ales să nu îngheţe anul şcolar sau să sisteze cursurile universitare, optând pentru soluţia mutării orelor de curs în mediul online. Pentru o desfăşurare adecvată a acestora, elevii şi studenţii au nevoie de un calculator sau o tabletă personală, cu conexiune la internet. Din păcate, acestea le lipsesc multor elevi români, ceea ce face imposibilă continuarea actului şcolar şi le poate chiar periclita viitorul. În absenţa unei politici publice în acest sens, e nevoie de solidaritatea comunităţii pentru a oferi tinerilor şanse egale, indiferent de mediul din care provin sau de posibilităţile materiale ale familiei. Aceasta este şi finalitatea acestui apel a solidaritate la care s-a raliat Televiziunea Intermedia şi constă în achiziţia de tablete pentru elevii proveniţi din familii fără posibilităţi. Prioritar, se vor achiziţiona tablete pentru elevi de clasa a VIII-a cu rezultate bune la învăţătură şi care urmează să susţină examenul de evaluare naţională, urmând ca această campanie să fie extinsă şi pentru alte categorii de elevi.

Asociaţia SEVA, condusă de Angela Zarojanu, şi Asociaţia Multicare, a cărei preşedintă este Nicoleta Daneliuc, Ami şi Mihai – fotografie şi video, alături de Roxana Dumitrache, activistă pentru drepturile omului, au relansat un apel la solidaritate, cu sprijinul important, ca de fiecare dată, al jurnalistului Adriana Dascălu Bulină şi al Televiziunii Intermedia. Acest apel la solidaritate reprezintă o nouă probă de empatie pentru societatea suceveană care, deşi încercată, a reuşit să se mobilizeze şi să fie generoasă şi activă civic în momente dificile.

Fondul de Solidaritate „Fii aproape de departe” rămâne o iniţiativă civică continuă, iar donaţiile se vor strânge pe tot parcursul stării de urgenţă instituite. Iniţiatoarele acestei campanii îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care au donat pentru campania dedicată persoanelor vârstnice şi invită sucevenii, oriunde s-ar afla, să fie alături de elevii suceveni din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Contul în care se pot face donaţiile este: RO98BTRLRONCRT0259440301, Asociaţia Multicare, Banca Transilvania Suceava. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: