USR Suceava a cerut primarului Ion Lungu să cumpere tablete pentru elevii din municipiu

> Este o destinaţie mult mai bună pentru banii publici decât chermezele şi activităţile pseudo-culturale cu care ne-a obişnuit Primăria Suceava

 Preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu, a solicitat zilele trecute primarului Ion Lungu să identifice elevii din municipiu care nu-şi permit să beneficieze de tablete pentru continuarea învăţământului la distanţă şi să le achiziţioneze din fondurile municipalităţii, în loc să dea bani pentru chermeze şi activităţi pseudo culturale.

„În contextul în care şcolile rămân închise şi activitatea didactică s-a mutat în online, dreptul la învăţătură al fiecărui elev poate fi exercitat doar cu implicarea autorităţilor locale, în regim de urgenţă” se arată în adresa transmisă primarului Sucevei de preşedintele USR Suceava, care solicită Primăriei Suceava facilitarea procesului de învăţare online, prin dotarea elevilor cu mijloacele informatice.

Teodora Munteanu cere ca, în urma unui analize coordonate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi conducerile şcolilor de pe raza municipiului Suceava, să fie identificaţi elevii aflaţi în imposibilitatea de a continua procesul de învăţare în condiţiile date de starea de urgenţă, în conformitate cu situaţia financiară a fiecărei familii din care provin aceşti copii.

„Este inacceptabil ca asigurarea condiţiilor materiale pentru derularea online a procesului de învăţământ să cadă exclusiv în sarcina părinţilor” se arată în adresă.

Teodora Munteanu adaugă că, după finalizarea analizei, Primăria Suceava trebuie să aibă în vedere ajustarea unor cheltuieli de funcţionare şi renunţarea/ amânarea unor investiţii inoportune, pentru a putea aloca fonduri în vederea dotării celor care nu deţin şi nici nu îşi permit aceste mijloace, pentru a garanta accesul gratuit la portalurile, platformele de învăţare, bibliotecile virtuale şi la alte resurse de învăţare digitale şi să aibă în vedere şi încheierea unor contracte până la sfârşitul anului şcolar 2019-2020, pentru asigurarea accesului la internet a tuturor cazurilor identificate.

„Considerăm că achiziţia de tablete pentru copiii care nu şi le permit este o destinaţie mult mai bună pentru banii publici decât chermezele şi activităţile pseudo culturale cu care ne-a obişnuit Primăria Suceava” se arată în adresă.

Preşedintele USR Suceava a solicitat ca activităţile prilejuite de Zilele Sucevei 2020, pentru care e alocată suma de 300.346 lei, să fie anulate, iar banii să fie redirecţionaţi către această cauză.

De asemenea, Teodora Munteanu a cerut reevaluarea oportunităţii efectuării unor cheltuieli aprobate cum ar fi servicii de publicitate mass-media – 655.040 lei, achiziţionare seminţe flori, butaşi şi răsaduri, bulbi şi seminţe gazon – 657.000 lei, SF parcare etajată – 142.857,14 lei, alimentare cu energie electrică nocturnă Areni – 630.252,10 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: