Ministrul Sănătăţii:

Următoarele zile sunt importante în privinţa luării unei decizii legate de ridicarea carantinării municipiului Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, la Suceava, că aşteaptă, astăzi, un raport complet al secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Paul Oprea privind situaţia de la Suceava, raport prin care să fie identificată sursa focarului din SJU Suceava.

El a spus că, în funcţie de concluziile acestui raport, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie privind responsabilii şi eventualele sancţiuni care vor fi aplicate.

Ministrul se arăta sceptic că Vasile Rîmbu va reveni în funcţia de manager după expirarea suspendării contractului de management.

Tătaru a apreciat activitatea lui Paul Oprea şi a menţionat că nu-l va trimite şi la SJU Botoşani, unde jumătate dintre pacienţi sunt cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

El a recomandat sucevenilor să păstreze distanţarea socială şi să stea în casă în weekendul ce urma.

„În funcţie de numărul de îmbolnăviri de după 5-6 mai se va şti dacă se va putea ridica carantina în Suceava” a spus Tătaru.

O decizie privind posibilitatea ridicării carantinei va fi luată în baza unei analize, dar va contribui, în mod hotărâtor, comportamentul sucevenilor din perioada 1-3 mai, a precizat ministrul.

El şi-a exprimat convingerea că noua conducere a SJU Suceava ştie ce are de făcut şi că nu vor mai fi momente de criză la spital, pentru că lucrurile au intrat pe făgaşul normal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: