DGASPC Suceava:

Niciun beneficiar de la Centrul Sasca Mică nu este internat în spital

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a informat, vineri, că niciun beneficiar al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică din cei testaţi pozitiv nu se afla internat în spital în prezent, iar din cei 59 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, care au fost internaţi în spital, 15 erau deja externaţi.

DGASPC Suceava a precizat, într-un comunicat de presă, că niciun beneficiar din centru, dintre cei testaţi pozitiv, nu se află în spital, iar singura rezidentă care fusese testată pozitiv şi internată în spital a fost externată, având teste negative.

Sursa citată menţionează că din totalul celor 59 de angajaţi ai CRRN Sasca Mică, testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2, care au fost internaţi în spital, 15 au fost externaţi deja, fiind testaţi negative.

„În cadrul centrului, atât beneficiarii, cât şi angajaţii sunt monitorizaţi zilnic de către medic şi asistenţii medicali, dimineaţa şi seara, se notează temperatura în registre speciale, se verifică gradul de saturaţie, iar în acest moment putem spune că situaţia este stabilă, deoarece nu avem niciun beneficiar care să prezinte forme uşoare de febră sau tuse, saturaţia este bună, starea generală de sănătate, este echilibrată. Cu toate acestea, regulile sunt respectate cu stricteţe atât în ceea ce priveşte monitorizarea, igienizarea suprafeţelor şi locaţiilor, spălarea cât mai des a mâinilor, purtarea echipamentului de protecţie, separarea beneficiarilor negativi de cei pozitivi etc.” se arată în comunicatul de presă.

DGASPC mai precizează că atât coordonatorul centrului, numit în această perioadă, cât şi cei doi psihologi care sunt în această tură de 14 de zile de carantină la CRRN Sasca Mică au transmis că „starea emoţională a personalului este bună, deşi purtarea echipamentului de protecţie este destul de dificilă”.

„În ceea ce priveşte starea emoţională a beneficiarilor, aceştia au fost puţin agitaţi atunci când s-a efectuat separarea celor pozitivi de cei negativi şi transferul în alte camere şi locaţii, însă în acest moment, starea lor este stabilă, pot ieşi în curte, la aer şi pentru plimbare, supravegheaţi, la anumite ore, fără a intra în contact cei pozitivi cu cei negativi, deşi nu prezintă simptome nici unii, nici ceilalţi” se menţionează în document.

DGASPC Suceava a reamintit că instituţia a scos pentru angajare, fără concurs, posturi de specialişti, în special asistenţi medicali şi infirmieri, pentru a suplimenta numărul angajaţilor din CRRN Sasca Mică şi CRRN Costâna.

„Transmitem tuturor colegilor noştri din toate centrele pentru copii şi pentru adulţi cu dizabilităţi, care s-au aflat în tura de izolare în centre, în perioada sărbătorilor pascale, celor care s-au aflat de 1 Mai în tura de izolare în centre, departe de familie, dar şi celor care s-au aflat şi se află în izolare la domiciliu, recunoştinţa şi aprecierea noastră pentru modul în care îşi fac nu doar datoria de specialişti ci, mai ales, pentru faptul că au dat dovadă de răbdare, empatie şi echilibru pe tot parcursul acestei perioade dificile, pentru noi toţi, şi îi asigurăm că vom face în continuare toate eforturile pentru a veni cu soluţii imediate la toate problemele care, inerent, mai pot apărea, deoarece suntem cu toţii conştienţi că, deşi situaţia este stabilă, greul nu a trecut şi este necesar să fim vigilenţi în tot ceea ce facem” se mai arată în comunicatul DGASPC Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: