Poliţia Suceava:

Mulţumim sucevenilor care au dat dovadă de responsabilitate şi au stat acasă de 1 Mai

Poliţiştii suceveni le mulţumesc sucevenilor care au înţeles că în acest an data de 1 Mai trebuie marcată în primul rând prin responsabilitate, se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Suceava.

Sursa citată arată că nu au fost înregistrate adunări de persoane sau alte evenimente asociate activităţilor de picnic sau grătar, care să contravină ordonanţelor militare în vigoare, precizând că orice sesizări pe această temă vor fi tratate cu maximă operativitate de poliţişti şi în continuare.

De altfel şi în cursul zilei anterioare, peste 300 de poliţişti au organizat pe raza întregului judeţ acţiuni cu efective sporite şi filtre rutiere în special pe arterele care duc spre zona hypermarketurilor şi zonelor comerciale. A fost verificat modul de respectare a restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţelor militare.

Începând cu ora 14, poliţiştii au intensificat monitorizarea zonelor pretabile pentru activităţi de tip picnic şi grătar. Poliţiştii au primit un ajutor suplimentar şi din partea naturii, vremea neprielnică şi prezenţa activă a echipajelor descurajând eventualele intenţii contrare legii.

 Activităţile de patrulare în zonele de risc au continuat şi pe timpul nopţii, peste 100 de echipaje fiind prezente la datorie. Pe raza comunei Şcheia dar şi în zona Voitinel au acţionat şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Poliţia Suceava arată că în cazul celor care nu au respectat legea au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor impuse prin ordonanţele militare. Valoarea sancţiunilor pentru aceste fapte este de 282.000 lei.

Acţiuni rapide de control au fost organizate la nivelul întregului judeţ.

Astfel, la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava a fost desfăşurată o acţiune în vederea realizării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei Covid-19, cu accent pe verificarea respectării restricţiilor de circulaţie impuse de ordonanţele militare, pe raza municipiului Suceava fiind organizate filtre de control, pe interval scurt de timp, în care au acţionat în sistem integrat efective din dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, precum şi echipajele planificate în serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Poliţiei Locale Suceava şi Serviciului Rutier – IPJ Suceava, în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava.

Au fost aplicate 9 sancţiuni în valoare de 8.000 lei, toate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Poliţiştii Poliţiei Oraşului Salcea, împreună cu cei de la Postul de Poliţie Dumbrăveni, au organizat şi executat, în intervalul orar 9-12, o acţiune pe linia respectării dispoziţiilor legale privind răspândirea virusului Covid-19, inclusiv prin instituirea de filtre cu oprirea totală a traficului rutier, fiind aplicate 11 sancţiuni la ordonanţele militare, în valoare de 51.000 de lei.

Între orele 11 şi 14, pe raza Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus şi localităţilor arondate s-a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia modului de respectare a restricţiilor impuse prin ordonanţele militare aflate în vigoare, fiind legitimate 228 de persoane. Au fost efectuate 12 filtre rutiere şi au fost controlate 175 de autovehicule. Au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.870 lei.

Şi la nivelul Poliţiei Oraşului Broşteni s-a acţionat, fiind aplicate 4 sancţiuni în valoare de 6000 lei, toate conform OM 3/2020.

„Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi dacă vom acţiona, în continuare, împreună. Păstraţi distanţarea socială, evitaţi aglomeraţiile şi nu transformaţi aceste zile în curse pentru cumpărături. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră” a transmis Poliţia Judeţeană Suceava.

 „Poliţiştii acţionează în continuare pentru menţinerea ordinii publice, pentru prevenirea faptelor antisociale şi vor supraveghea toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde, unde tradiţional se încing grătarele.

Pentru sănătatea tuturor, respectaţi ordonanţele militare. Sancţiunile pentru nerespectarea ordonanţelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei” a precizat Poliţia Judeţeană Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: