Replică a senatorului PNL Dan Cadariu pentru deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

„Cât tupeu poate avea un PSD-ist sucevean cu funcţie înaltă”

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a continuat „duelul politic” cu opoziţia suceveană, de data această cu o replică adresată deputatului fălticenean Alexandru Rădulescu.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă remis de parlamentarul liberal sucevean. (N.B.)

Răspopit din liberal în comunist de modă nouă, a se citi membru al „ciumei roşii” PSD-iste, deputatul Alexandru Rădulescu este „pregătit” mereu să dea lecţii oricui şi pe orice temă, deşi nu are cunoştinţe minime pentru domeniile abordate.

Face procese de conştiinţă unor oameni când tocmai dumnealui, sau colegi ai domniei sale, ar trebui să dea socoteală pentru majoritatea problemelor invocate.

Încearcă să-l pună la punct pe preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu poziţia tranşantă a acestuia pe subiectul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc, în loc să-l tragă de urechi pe şeful său de partid, Ciolacu, care a „ascuns” vreme de 45 de zile acest proiect de lege în sertarele biroului de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Şi aceasta de dragul unui troc politic şi din dorinţa de a inventa un „incendiu” pe care tot PSD-iştii să îl stingă în Senatul României, pentru a deveni „salvatorii naţiei”.

Domnul deputat Alexandru Rădulescu apelează la arsenalul specific PSD-ului: minciuna, manipularea, dezinformarea.

Astfel îi „acuză” pe premierul Ludovic Orban şi pe ministrul Sănătăţii de „propunerea odioasă” de izolare totală a persoanelor de peste 65 de ani.

În condiţiile în care ştie o ţară întreagă că propunerea odioasă a fost a unui „PSD-ist sub acoperire”, numitul Adrian Streinu-Cercel, doctorul de casă a PSD-istei Gabriela Firea.

Considerând probabil că a terminat toată treaba în municipiul său de reşedinţă, dar şi în zona aferentă Fălticeniului pe care o reprezintă, domnul Rădulescu se consideră îndreptăţit să dea lecţii profesionale şi de morală instituţiilor de la nivel judeţean şi conducătorilor acestora.

Nu contează dacă e vorba de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, DSP, ISU, Spitalul Judeţean etc.

Printre altele face insinuări cu privire la achiziţii publice de la Spitalul Judeţean de care ar trebui să se simtă vinovată actuala conducere a Consiliului Judeţean. Ce omite dumnealui cu nonşalanţă este faptul că în discuţie sunt lucruri petrecute în perioada în care Vicepreşedinte la Consiliul judeţean era chiar el, iar Consiliul Judeţean Suceava era condus de un PSD-ist.

Însă, oricum, orice om de minimă bună credinţă ştie că un Spital Judeţean sau Municipal aflat în coordonarea unui consiliu judeţean sau local are asigurate din partea acestora, după caz, resursele financiare necesare funcţionării, dotărilor sau modernizărilor.

În schimb directorii de spitale au calitatea de ordonatori de credite şi au atribuţii şi obligaţii stabilite prin lege şi consemnate în contractele lor de management. Printre care şi cele ce ţin de achiziţiile publice.

Dacă tot se arată atât de preocupat de tot felul de lucruri şi de probleme de la niveluri atât de înalte, ar fi recomandat ca domnul deputat de Fălticeni Alexandru Rădulescu să se concentreze puţin şi asupra zonei pe care se zice că o reprezintă.

Nu de alta dar nu l-am văzut la fel de vocal în legătură focarele de infecţie cu Covid-19 de dată recentă de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică sau de la Căminul de bătrâni de la Bogdăneşti.

Şi aceasta probabil pentru că nu îl interesează. Mă gândesc că nu are nicio relevanţă faptul că instituţia de la Sasca Mică e condusă de soţia unui primar PSD. Iar în cazul focarului de la Bogdăneşti probabil nu vrea să se pronunţe cu privire la refuzului conducerii Spitalului Municipal Fălticeni de a prelua pacienţii infectaţi. Noroc că i-a preluat Spitalul judeţean.

Şi bine că cei de la Consiliul Judeţean Suceava au dispus trimiterea de urgenţă de echipamente de protecţie de la DGASPC la Centrul Social Creştin Bogdăneşti (100 de echipamente complete Covid-19).

Poate că domnul Rădulescu reuşeşte să convingă conducerea Spitalului Municipal Fălticeni să detaşeze măcar un medic pentru supravegherea medicală a bătrânilor.

Şi apropo de acest spital.

Ce părere are domnul deputat despre faptul că managerul spitalului din Fălticeni, Vlad Morariu, a făcut o achiziţie în valoare de 158.000 de lei reprezentând un aparat cu lumină pulsată continuă CDR – echipament de fotoîntinerire facială, fototerapie şi epilare definitivă?

Şi asta în plină pandemie de coronavirus. În condiţiile în care spitalul nou din Fălticeni este nefuncţional. Probabil că nici în acest caz nu are nicio relevanţă faptul că respectivul manager este apropiat PSD-ului (văzut şi pe la mitinguri). Dacă nu cumva este chiar membru de partid.

Dacă tot a venit vorba de spitalul din Fălticeni despre a cărui grijă şi dor nu mai pot cei de la PSD.

Am înţeles că nu sunt mulţumiţi de o primă alocare de 5 milioane de lei făcută de către Guvernul Orban.

Dar întreb, pentru cei din zona Fălticeniului, în cei 7 ani de guvernare PSD, din anul 2012 şi până spre sfârşitul anului 2019, de ce nu a fost finalizat spitalul?

Patru ani domnul Rădulescu a fost vicepreşedinte de consiliu judeţean şi 3 ani deputat. Iar PSD-ul din care face parte a avut 4 guverne cu 4 prim-miniştri. Cred că de astfel de probleme ar trebui să se preocupe domnia sa. Şi ar fi fost normal să le cunoască. Şi să le rezolve. Doar sunt de la dumnealui de acasă.

O mică concluzie: managerul filopesedist al spitalului Fălticeni cere zilnic bani şi, în loc să primească bolnavi de Covid-19 de la Sasca sau Bogdăneşti, ia aparate de epilat.

Sunt convins că de data asta, domnule Rădulescu, vă va „epila” rău, dar rău de tot, electoratul pe toţi!

Am făcut un apel public săptămânile trecute către colegii din politica suceveană de a evita disputele politice şi campania electorală în această perioadă de criză. Speram şi încă mai sper la un front comun în acţiuni menite să scoată Suceava din necaz.

Însă nu putem admite la nesfârşit ca unii să folosească această nenorocire prin care trecem cu toţii pentru atacuri politice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: