Când învăţătorii neamului îşi pierd busola

Spre deosebire de filosofii şi savanţii cu studii cuprinzătoare şi magiştri renumiţi, cu operă valoroasă tradusă în zeci de limbi, în general personalităţi rezervate, dedicate mai mult introspecţiei şi studiilor asupra lumii decât apariţiilor publice, „învăţătorii neamului“ au lipici la public, de aceea şi-au înălţat singuri statui, iar chibiţii de pe margine, dornici să se fudulească şi ei cu idolii din fruntea cirezii, i-au promovat lustruindu-le soclul de noi cucuzei. Şocând bunul-simţ şi imaginarul colectiv, cei mai mulţi dintre ei sunt folosiţi de diverse formaţiuni politice pe post de pâlnie, cu sau fără acceptul lor. Alţii confundă ratingul propriei notorietăţi publice cu calităţi de om politic şi eşuează în partide fără viitor.

Cazul particular al lui Dan Puric este unul simptomatic: actor, pantomim talentat şi apreciat de marele public, a sărit din schema teatrală încercând să se caţere în panteonul filosofiei, fără să mai treacă prin chinurile facerii academice ca discipol al învăţaţilor consacraţi. Filosof făcut peste noapte, nu născut, ca să intru în limbajul său bombat de termeni abisali religioşi cu care prosteşte lumea, celebrul pantomim a beneficiat de promovare din partea unor televiziuni şi vedete media precum Robert Turcescu.

Care sunt ideile şi susţinerile aducătoare de celebritate şi notorietate pentru Dan Puric? Aceleaşi pe care le-au promovat Edgar Papu, protocronistul, Adrian Păunescu, agitatorul ceauşist şi, parţial, Corneliu Vadim Tudor, politicianul: românii sunt cei mai inteligenţi şi talentaţi de pe Planetă, se trag din dacii nemuritori, sunt buricul pământului, sunt rasă superioară, sunt autorii celor mai mari şi frumoase capodopere artistice, descoperiri ştiinţifice şi invenţii epocale, iar România e grădina Maicii Domnului, binecuvântată de Dumnezeu cu toate comorile pământului, numai că duşmani veroşi, capitalişti şi imperialişti, mai ales americani şi nemţi, nicidecum ruşi, ne-au ţinut şi ne ţin lumânarea.

Ce aduce în plus Dan Puric? Antioccidentalismul de grotă, socialismul naţionalist, populismul reacţionar şi ortodoxismul: Uniunea Europeană, oculta mondială, guvernul mondial, masonii, internaţionaliştii şi globaliştii, alături de „haimanalele de la Colectiv“ vor să ne distrugă tradiţiile, cultura şi credinţa strămoşească, iar acum, cu invazia coronavirusului, „ne-au băgat botniţă“, suntem „toţi arestaţi şi deportaţi în propria noastră ţară“ pentru a distruge „imunitatea poporului român“, a se înţelege, şi biserica strămoşească. Nimic despre faptul că, nerespectând distanţarea socială, în situaţia precară a spitalelor noastre, am fi putut avea hecatombe de cadavre, în principal, ale celor peste 65 ani, de a căror „discriminare“ se prefac a boci acum înţelepţii neamului dând apă la moara oportuniştilor politici.

Nu e nevoie de multă istorie şi de ştiinţe politice ca să observăm că gurul Dan Puric, împreună cu Traian Ungureanu, parţial Alina Mungiu-Pippidi… susţin idei coincidente cu ale stângii extremiste româneşti, idei vehiculate în campanii electorale pentru bazinele electorale sărace, uşor de manipulat. Aceste idei coincid şi cu teoriile lansate de Sputnik şi susţinute de o mulţime de site-uri şi televiziuni, toate promovând teorii ale conspiraţiei. Şi pentru că România nu e sat fără câini, site-urile mincinoase au fost închise de autorităţi pe motiv de fake news: „marele plan din spatele proiectului Covid-19 ar fi reducerea populaţiei şi controlul mulţimilor prin instituirea unui mod nou de viaţă fără drepturi şi libertăţi, controlat de un nou guvern unic mondial menit să excludă Rusia şi China din prim-planul geopolitic“. Ca să vedeţi în slujba cui sunt.

„Infernala maşinărie apocaliptică de distrus naţiunea română“ (Ioan Vieru) s-a declanşat, a se înţelege, după încarcerarea voievodului de Teleorman şi pierderea puterii de către PSD. De aici bocetul învăţaţilor neamului care vor să ne bage pe gât ideea că, odată cu plecarea stângii de la Palatul Victoria, România a fost lovită de catastrofă, iar pandemia a venit ca pedeapsă pentru pierderea credinţei şi păcatul alungării de la Putere a „marilor patrioţi, iubitori de ţară şi de neam“, eternii mântuitori fesenişti.

Nu contează că emanciparea socială, libertăţile şi democraţia adevărate ne-au venit ca urmare a intrării în cluburile selecte Uniunea Europeană şi NATO, că românii au aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni. Fără PSD şi sateliţii lor în fruntea bucatelor, cică România piere.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. ROMÂN din ROMÂNIA says:

  Dom’ profesor,
  (sau securistul neo-marxist de la SRI care scrie textele și le semnează cinic “Petru Tomegea”) ,
  de acord că Puric este un agent de propagandă al PROTOCRONISMULUI KGB DACOPAT de sorginte RUSEASCĂ.
  Dar știți câți suceveni au căzut în capcana manipulării dacopate?
  Ia să-l vedeți pe domnul Mihai Pânzaru PIM cu câtă mândrie(inconștient ANTI-ROMÂNEASCĂ)
  își etalează pe la emisiuni și interviuri ”PILEUS-ul” care se vrea ”dacic”.
  Și nu numai.
  Lucian Avramescu,cel mereu prezent cu articole în ziarele sucevene, lăutarul de seară de la LATRINA 3 a pușcăriașului Voiculescu e și el în aceeași ”găleată”.

  La curentele ANTI-ROMÂNEȘTI finanțate de dușmanii României ar fi trebuit să adăugați pe lângă ”DACISM” și ”BUCOVINISMUL” și frații lui anti-români clociți la moscova, budapesta, berlin și viena: ”TRANSILVĂNISMUL”,”ARDELENISMUL” ,”BĂNĂȚENISMUL”.

  Plus holera defecată de Moscova numită ”moldovenism”.

  Bun,bun, dar pe finalul textului ați întins coarda prea mult:

  ”românii au ACELEAȘI drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni”.

  Seriooooos?
  PE HÂRTIE, Dom’ profesor, PE HÂRTIE…

 2. Baba_Yaga_de_stânga says:

  Ei,am trait s-o văd și pe asta:marele luminător al Bukowinei,profetul raional al dreptei,teoreticianul statului de drept care este,desigur,numai și strict așa cum se reflectă în capul lui mic,în care creierul umblă liber,ca limba la clopot, să i se atribuie de către cineva ,evident,mai deștept decât Tocmegea ,calificativul de „securistul neo-marxist de la SRI..” care scrie texte și pe care doar le semnează,cinic, cu numele aceluia (nu-l mai pomenesc,din motive medicale…)… Ar rezulta tomnai de aceea,că există o conspirație a SRI,care a fost și a rămas de stânga,admitem că intră in discuție și un update,colea,(neomarxism…) in rest, tocmai cel care acuză teoriile conspiraționiste și dă în Puric ca intr-un fel de Mare Maestru al neomarxismului,iaca poznă,tocmai el să facă parte dintr-o conspirație care neagă UE,neagă valorile europene,așa i se pare analistului care semneaza „Român din România”,ca să nu-l confundăm cu vreun diasporean kovidal,el este ezact cum ar zice renumitul Puric,deoarece: „Ce aduce în plus Dan Puric? Antioccidentalismul de grotă, socialismul naţionalist, populismul reacţionar şi ortodoxismul…
  Deci Puric nu este doar un biet actor cabotin care a gasit soluția să mai facă un ban,speculând ,șiret,o anumită predispoziție a mediei sociale,el este purtătorul „socialismului naționalist”,are și alte bube,toate de stânga… Insă ,domnul securist care semnează,nu-i așa ,Petru Tocmegea,orșicât l-aș detesta eu în calitatea sa de analist la ziar,știe valoarea cuvintelor, chiar dacă nu ne acordă și nouă prezumpția de intelligo-ere,or socialismul naționalist,care va să zică este național-socialismul, este nazismul ,pur și simplu,adecă ideologia NSDAP…Antioccidentalismul, de grotă sau de garsonieră,este doar euroscepticismul zilei,adecă Puric ar fi și anti UE,ceea ce nici nu ar fi chiar așa de stânga.Nici UK,nici Italia,nici Cehia,nici Polonia,nici madamme Le Pen ,nu poartă basca lui Che Guevara,ca Ponta… In Germania,UE ,ca și căsuță de turtă dulce merkelească, este salvată de ani buni de sfrijitul SPD care acceptă să-i țină fustele atât lu’ Frau Angela cât și zăbălosului CDU,astăzi și mâine,amin! Veți fi surprins să vă reamintiți,cumva,domnu’ Tocmegea,că și la noi ,ori vreți ori nu vreți,țara a fost băgată și in UE și în NATO de odiosii Năstase& Iliescu,ca să aibe de unde să o scoată,desigur,in timpul în care dvs. le numărați,în tihnă, oauăle,ca analist de dreapta…
  Există însă și un apogeu al kufurismului ideatic,atât la dvs.,ca securist de tip nou ,dar și la „românul din Romania” care aquiesează subțire dar cu nuanțe la delirul verbal și scripturistic cu care ne invăluiți: deci,a-i pune pe Puric,Traian Ungureanu (TRU,ăla cu ochelari din funduri de borcane…) doamna Pippidi, în aceeași oală,a-i înhăma la aceeași trăsură a stângii,este,desigur,un semn de sănătate mentală nezdruncinată,nu o confuzie a valorilor,nu o dovadă de sărăcie intelectuală (sărăcie cu duhul…) nu un infantilism cu irizări etnico-cromatice despre care nu e voie sa dăm detalii,nu…
  Cu vreun an-doi in urmă,cam pe vremea în care un anume sas cu un anumit număr de case luate pe daiboj,cu anumite manifestări interpretate de unii ca nazism pur,cobora în geacă roșie printre troglodiți,deci cam pe atunci, domnul Tocmegea ne explica,apăsat,cum e cu „ciuma roșie”,că nu e o mantră nazistă,din perioada de glorie a nazismului…
  Domnul „român din Romania” chiar supralicitează,el este vigilent și a observat,nu-i așa că: „Lucian Avramescu,cel mereu prezent cu articole în ziarele sucevene, lăutarul de seară de la LATRINA 3…” dar și că:
  „La curentele ANTI-ROMÂNEȘTI finanțate de dușmanii României ar fi trebuit să adăugați pe lângă ”DACISM” și ”BUCOVINISMUL” și frații lui anti-români clociți la moscova, budapesta, berlin și viena: ”TRANSILVĂNISMUL”,”ARDELENISMUL” ,”BĂNĂȚENISMUL”.
  …Adecă,„bucovinismul„ lui Flutur&Gâză&Ursu este clocit la Moscova,nu la Kiew,pe unde își păstrează dumnealor banii,e de stânga,la fel,Lenin mai trăiește,noroc cu marii analiști de talia și teapa lu’ alde Tocmegea și „român din România” că ne țin ei la current ,ei sunt din categoria marilor demascatori ai masonilor de Iași,pe la o mâine o să aflăm că și domnii Flutur Gheorghe, (col(r), Balan Nelu&Asimilații (cu grade doar prezumate,cf.CV….) sunt tot de stânga,ceea ce nici nu ar fi o mare surpriză,ținând cont că de la o fântână au izvorât și cură,și anume de la o fântână de pe Zamca și de la un securist pe stil vechi,fost inginer de clei..
  Așadar,domnu’ Tocmegea,iaca,ați ajuns într-o companie foarte selectă, pe care v-ați dorit-o intens,o congregație de valori alunecoase de dreapta stângii și de stânga dreptei,una in care nici lucrurile nu sunt ce par a fi,totul este confuz,oamenii se salută intre ei cu „ba pe-a mă-tii!”,se gâdilă cu stanga și cu ranga,așa precum a zis un renumit șef de partid,astăzi și prim-ministru: „da-ți-le la cap cu bâta!”
  Așteptăm să vă autodenunțați ca fiind e stânga,este logic,până atunci stați binișor acolo unde v-a rânduit,după ce v-a dibuit, „roman din România”,printer securiștii de tip nou,care vă scriu cugetările dvs. de huzur sub formă de articole in care lămuriți vulgul cum e cu PSD…
  Care își merită soarta,cel puțin pe plan local,dupe cum se arată,la apelul de seară…
  In fine,ați putea,domnule „roman din România”,să ne spuneți la ce emisiune de la Antena 3 apare necontenit Lucian Avramescu? Poate sunteți într-o confuzie,poate e altceva,asimptomatic… Ca Antena 3 este doar un post neoprotestant,penticostal,in speță,partener CNN,un post neomarxist din SUA… Că dacă nu puteți,vă sfătuim călduros să folosiți tesla,ca să vă automartelați în zona inghinală…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: