Alexandru Rădulescu: PSD nu susţine autonomia vreunei regiuni din România

 > Klaus Iohannis este disperat şi încearcă să abată atenţia de la modul dezastruos în care guvernul Orban gestionează criza, consideră deputatul PSD de Suceava

 Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu susţine că disperarea preşedintelui Klaus Iohannis se vede după ce acesta atacă PSD în mod nedemn şi încearcă să-i înşele pe români în ceea ce priveşte procedura de legiferare, doar pentru a abate atenţia de la modul dezastruos în care Guvernul Ludovic Orban gestionează criza actuală şi pentru a ascunde că sunt vinovaţi de drama celor pe care i-a trimis la muncă în zonele roşii infectate ale Europei la cererea „stăpânilor” din Germania, Austria.

„În plină pandemie, când eforturile tuturor actorilor politici ar trebui să fie concertate pentru rezolvarea situaţiei critice în care se află românii, preşedintele Klaus Iohannis şi parlamentarii liberali se poziţionează permanent în lupta electorală. Astfel, în mod nedemn, încearcă să-i înşele pe români, informându-i greşit asupra efectelor unei proceduri de legiferare, prezentând faptul că, în Camera Deputaţilor, proiectul de Autonomie a Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit cu sprijinul PSD. Este o interpretare tendenţioasă a procedurii de legiferare. Parlamentul României este bicameral iar proiectele de legi se dezbat succesiv în ambele Camere din care una este decizională. În scopul accelerării dezbaterilor, în prima Cameră dezbaterile sunt limitate la 45/60 de zile. Iar dacă aceste dezbateri nu au loc, proiectul trece tacit şi este trimis spre dezbatere şi votare în Camera Decizională, ca apoi să devină lege. Acesta este şi cazul proiectului mai sus menţionat care ar fi trebuit dezbătut în Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii martie, în plină pandemie, când, în urma declarării situaţiei de urgenţă, nu s-au putut ţine dezbateri. În nicio comisie a Camerei Deputaţilor acest proiect nu a fost avizat pozitiv. Acest proiect a ajuns azi (miercurea trecută – n.red.) să fie dezbătut şi votat în Senatul Românei care va lua decizia finală” a explicat Rădulescu.

El a adăugat că PSD nu susţine nicio autonomie a vreunei regiuni din România.

„Demersul preşedintelui Klaus Iohannis este de fapt un atac josnic şi disperat la adresa PSD, prin care încearcă să abată atenţia românilor de la modul dezastruos în care Guvernul Orban gestionează această criză, de la faptul că el şi miniştrii liberali sunt vinovaţi de drama celor pe care i-au expus pericolului îmbolnăvirii trimiţându-i la muncă în zonele roşii infectate ale Europei la cererea «stăpânilor» din Germania, Austria etc.” a continuat deputatul PSD.

El a subliniat că aceeaşi atitudine a fost îmbrăţişată şi de parlamentarii liberali suceveni, care încearcă să devieze atenţia de la modul în care conducerea liberală a Consiliului Judeţean a gestionat destinele sucevenilor în această perioadă concretizată printr-o degringoladă completă a Spitalului Judeţean, prin învinuirea nedemnă a cadrelor medicale pentru numărul mare de cazuri de infectare, prin achiziţii suspecte de echipamente medicale reliefate de presă, prin „exportul” sucevenilor pentru activităţi agricole în focarele de Covid-19 ale Europei, printr-o intensificare a activităţilor de defrişare a pădurilor din Bucovina. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: