Klaus Iohannis spune că la Spitalul Judeţean Suceava nu a fost bine gestionată epidemia actuală, dar că nu tot managementul a fost greşit

> Preşedintele României le-a transmis să respecte indicaţiile autorităţilor > El a arătat că în Suceava au fost foarte mulţi români veniţi de peste graniţă, iar acest fapt a dus la creşterea numărului de îmbolnăviri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava această epidemie nu a fost bine gestionată, dar că nu poate spune că tot managementul a fost greşit.

Iohannis a fost întrebat ce mesaj le transmite sucevenilor după ce acum 6 luni aprecia managementul din spital, iar acum se confruntă cu o situaţie gravă.

Iohannis a spus că a fost în Suceava de mai multe ori şi că acesta este un oraş în plină dezvoltare, cu oameni harnici, care vor să ducă o viaţă mai bună.

„Faptul că s-a ajuns cu oraşul în carantină are mai multe cauze” a declarat preşedintele.

El a arătat că nu poate spune că tot managementul spitalului a fost greşit, specificând că „această epidemie nu a fost bine manageriată”.

Iohannis a mai arătat că în Suceava au fost foarte mulţi români veniţi din afară, iar acest lucru a contribuit la un număr mare de îmbolnăviri.

Mesajul preşedintelui către suceveni este că trebuie să respecte indicaţiile autorităţilor.

„Sucevenii trebuie să respecte indicaţiile autorităţilor ca să scape de epidemie” a precizat preşedintele.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 aprilie a.c., decretul privind retragerea decoraţiei conferite Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după cum a transmis atunci Administraţia Prezidenţială.

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată, având în vedere gravele deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de Covid-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior, Preşedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul «Meritul Sanitar» în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava” arăta Administraţia Prezidenţială. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

3 Comentarii

  1. Ioan Florescu says:

    Mare pisicher si acest Sasescu-KWJ.Pe 24.10.2019 acorda Spitalulului Judetean Suceava , Ordinul Sanitar in Grad de Cavaler, deci se reverea la performante sanitare nu la investitii in imobilizari corporale, iar pe 24.03.2020 retrage acest Ordin , dupa izbucnirea infestarii generale a unitatii sanitare.Cand a gresit in octombrie 2019 sau in martie 2020?

  2. Iohanis ca si acolitii sai , inclusiv cei de la Suceava in frunte cu Flutur , nu fac si nu au facut nimic bun pentru romani , arunca doar vorbe goale care din pacate mai pacalesc pe unii ” nevinovati “…..

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: