Două noi decese asociate Covid-19, la Suceava: o femeie de 78 ani şi de un bărbat de 67 de ani, ambii cu comorbidităţi

 > Numărul total al sucevenilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 2.733 > În ţară, numărul cazurilor se apropia ieri de 12.000

 Două noi decese asociate Covid-19 au fost raportate ieri, pentru judeţul Suceava.

Potrivit INSP, este vorba de o femeie de 78 de ani, care a fost internată în data de 30 martie şi a murit în 28 aprilie. Ea a fost confirmată cu infecţie cu noul coronavirus în data de 2 aprilie. Femeia mai suferea de hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă clasa a III-a, iar înainte de internare a fost diagnosticată cu bronşită acută şi tratată la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Al doilea deces, înregistrat în 28 aprilie, este al unui bărbat de 67 de ani, acesta fiind internat în data de 18.04.2020 şi confirmat cu infecţie cu noul coronavirus în data de 24 aprilie. Pacientul a fost internat pentru tromboflebită la piciorul stâng, era imobilizat la pat de mulţi ani şi era în evidenţă cu hipertensiune arterială şi obezitate morbidă.

În ţară, numărul cazurilor se apropia ieri de 12.000

Până ieri, 29 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate şi externate.

În lista de cazuri confirmate, pe judeţe, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, Suceava era înscrisă ieri cu 2.733 de cazuri dintr-un total naţional de 11.978 de cazuri.

Până ieri, 675 persoane diagnosticate cu infecţie cu Covid-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, decedaseră.

De la anterioara informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, ieri, erau internaţi 247 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau 12.042 de persoane. Alte 22.690 de persoane erau în izolare la domiciliu şi se aflau sub monitorizare medicală.

Până ieri, la nivel naţional, au fost prelucrate 166.993 teste. Acestea includ şi testele raportate în data de 28.04.2020, după ora 13.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI