Fotbal

Reluarea sezonului competiţional în jocul cu balonul rotund, încă incertă

Lumea fotbalului aşteaptă cu nerăbdare reluarea competiţiilor oficiale, mai ales că preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că starea de urgenţă va fi ridicată după 15 mai. Totuşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost deosebit de circumspect în ceea ce priveşte meciurile de fotbal, el spunând că acest lucru va fi posibil abia peste trei luni.

„Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competiţiilor sportive, deschiderea mallurilor şi a centrelor comerciale. Pe acestea ne gândim să le redeschidem abia peste trei luni”, a anunţat Nelu Tătaru.

Această posibilitate a fost întărită şi de Raed Arafat, secretar de stat MAI: „În acest moment, este greu de spus dacă pregătirile echipelor se pot relua pe 15 mai. Nu putem să ne pronunţăm, dar, în orice caz, e foarte devreme. Rugămintea mea către sportivi şi către toţi este să mai aibă răbdare. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic”.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că în această săptămână va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.

„Rămân la părerea că nu se va proceda altfel decât o vor face alte ţări. Dacă în alte ţări se va juca, se va juca şi la noi. Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătăţii în perioada următoare pe tema asta. Vom relua campionatul doar dacă suntem convinşi că măsurile de protecţie sunt suficiente pentru protejarea sănătăţii participanţilor. Trebuie să facem distincţie între competiţie sportivă cu public şi fără public, între profesionişti şi amatori. Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiţia sportivă. Avem un scenariu cu data de începere la 5 iunie. Dar el poate suferi modificări”, a spus Justin Ştefan.

FRF a anunţat, pe site-ul oficial, pe 15 aprilie, că a decis crearea unui Grup de Lucru pentru a identifica modificările şi completările necesare pentru ROAF şi RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanţi din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentaţi ai echipelor din eşaloanele doi şi trei, futsal şi fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Astfel, se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: