PS Damaschin Dorneanul:

Pe lângă aparatul de testare pentru Covid-19, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va dona SJU Suceava şi ventilatoare mecanice

> Facem achiziţiile în urma consultării cu conducerea spitalului; ajutorul nostru este şi de ordin duhovnicesc

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Damaschin Dorneanul, ne-a declarat că ajutorul Bisericii Ortodoxe din Bucovina, în actuala situaţie critică din Suceava, este atât duhovnicesc, cât şi material.

„Arhiepiscopia noastră a reacţionat în mod firesc la ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. În primul rând, ajutorul nostru este de ordin duhovnicesc. În sfintele biserici se fac rugăciuni speciale pentru izbăvirea de această boală molipsitoare. Ştiu mănăstiri unde se citeşte Psaltirea ca Dumnezeu să se milostivească, să ne ierte, să ne vindece, să ne lumineze” a spus ierarhul BOR.

PS Damaschin a arătat că este nevoie şi de un ajutor foarte concret, material.

„Arhiepiscopia nu a pregetat şi a cumpărat, imediat ce s-a declanşat starea de urgenţă, un aparat de testare pentru Covid-19, care este în funcţiune. În fiecare zi se fac aproximativ 250 de teste, ceea ce este o mare binecuvântare pentru Suceava, pentru că mai înainte de acest aparat toate testele mergeau la Iaşi şi perioada de aşteptare era foarte lungă. Astăzi se poate obţine un rezultat în 24 de ore” a spus ierarhul.

Totodată, PS Damaschin a menţionat că ajutorul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor merge mai departe. „Chiar astăzi (marţi – n.red.) vom achiziţiona unu sau două aparate de ventilaţie mecanică, care, din păcate, se găsesc foarte greu, iar timpul de aşteptare este foarte lung. Există şi varianta cu aparate recondiţionate. Toate le facem în consultare cu noua conducere de la spital, ca să nu achiziţionăm ceva de care să nu aibă nevoie. Până la urmă este banul credincioşilor, al parohiilor, al mănăstirilor, astfel încât vrem să fie bine rânduit, bine drămuit, bine cheltuit” a spus PS Damaschin.

Biserica din Bucovina a dorit să fie şi prin fapte alături de pacienţi şi personalul medical din SJU Suceava.

„Dincolo de ajutorul foarte concret şi material, fizic, vizibil, palpabil medical, am simţit nevoia că în spital mai e nevoie şi de altceva” a spus PS Damaschin.

El a arătat că, astfel, în Duminica Floriilor, s-au pregătit pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical şi pentru militarii care asigură perimetrul la Spitalul Judeţean, circa 1000 de cartoline cu un mesaj de încurajare, însoţite de o rămurică de salcie binecuvântată, care au fost transmise în secţii prin voluntari.

„A produs multă bucurie. A fost un semn de binecuvântare şi de prezenţă a Sărbătorii Floriilor în spital. E nevoie de ceva mai de suflet” a spus PS Damaschin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: