La derută

În urmă cu vreo două săptămâni, într-o seară, poftit la o televiziune de ştiri, premierul anunţa şomaj în rândurile bugetarilor. Va fi produs oarece frisoane, că se vor fi întrebat destui cine o să rămână pe drumuri; de-ai cui, ăi ţinuţi până acum în braţele statului, verii, nepoţii sau chiar dintre pălmaşi, ca să aibă leafă la vreme de criză tocmai verii, nepoţii? La nişte zile după, s-au sucit. Una vorbea cancelarul, alta vorbeau şefii de la finanţe şi de la muncă. Semn nu doar că nu erau înţeleşi, dar nici pregătiţi să vorbească…, doar cine a fost pregătit (chiar) pentru aşa ceva?! Bunăoară, s-a zis (iar apoi s-a contrazis) că şi unii bugetari vor fi pedepsiţi cu şomaj tehnic. Cum, unde? Şi-am ascultat la momentul acela un astfel de bugetar (pe de-o parte agăţat profesional de-un minister, pe de alta de un buget local) care zicea cam aşa: La noi, dintr-un serviciu de şase, trei s-au „autoizolat” din fine de februarie. Prestăm şi pentru ei. Iar dacă trei vom fi împărţiţi la doi (1,5 la slujbă, 1,5 la tehnic)… Bref, pe de altă parte, e clar, cei din linia întâi sunt acolo (sănătate, poliţie, jandarmi, armată, asistenţă socială, asistenţă muncă, finanţe, pe alocuri administraţie). Bugetarii din liniile dinapoi fac telemuncă pe reţelele de socializare, gata să moară pentru patrie, de plictiseală. Sunt instituţii la care nu se mai răspunde la un telefon, la un e-mail… Ce să spună? Stăm acasă, suntem bine, ne facem bine. Leafa intră pe card, plătim online. Şi să ne vedem sănătoşi!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Constantin Taşcă says:

    Dacă ai da şi măcar un exemplu de instituţii care nu răspund ai fi foaaaarte credibil. Dar cu expresii de tipul „sunt instituţii” doar ţi-ai incasat şi tu banul de la ziar, tot pe net, tot prin telemuncă, gata să mori de plictiseală…
    Slab, patetic

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: