În condiţii de protecţie maximă, în municipiul Suceava Lumina Sfântă va fi împărţită la scara blocului

  > Pentru a sfinţi coşurile cu alimente, preoţii, cu măşti şi mănuşi, vor trece pe la apartamentele şi casele oamenilor

 Potrivit acordului dintre Patriarhia Ortodoxă Română şi Ministerul Afacerilor Interne, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la locuitorii municipiului Suceava şi în aceste circumstanţe periculoase privind sănătatea publică.

Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, conform căruia, în acest sens, a avut discuţii cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. „La noi, în Suceava, nu există acea tradiţie bisericească de a lua acea pâine binecuvântată din curtea bisericii, la fel ca în Ardeal. De aceea, acordul este valabil doar pentru Lumina Sfântă” a spus Lungu.

Astfel, Lumina Sfântă din Ierusalim va fi adusă pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” de la Salcea, pe 18 aprilie, în jurul orei 19, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor o vor da preoţilor. După miezul nopţii, Lumina Sfântă va fi luată de voluntari echipaţi cu măşti şi mănuşi şi distribuită credincioşilor de la case, care vor purta, de asemenea, aceleaşi mijloace de protecţie, respectând toate măsurile de distanţare socială. Primarul Ion Lungu spune că în cazul scărilor de bloc, Lumina Sfântă va fi preluată de două-trei persoane, iar acestea, la rându-le, o vor împărţi celorlalte familii.

În ceea ce priveşte sfinţirea coşurilor cu alimente, în urma discuţiilor cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, s-a convenit ca, după Înviere, în condiţii de protejare de ambele părţi şi cu evitarea îmbulzirii, preoţii să treacă, pe rând, pe la fiecare dintre casele şi apartamentele sucevenilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI