Primarul Ion Lungu, în apărarea personalului medical al Laboratorului de biologie moleculară de la SJU

> Potrivit edilului-şef, acesta lucrează până la epuizare ca să proceseze 250 teste la Covid-19 pe zi

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, că are obligaţia morală să apere doctorii din cadrul Laboratorului de biologie moleculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă în faţa unor acuzaţii publice nefondate.

El a spus că personalul medical al acestui laborator a depus un efort deosebit în ultimele 10 zile şi că s-a reuşit punerea în funcţiune a aparatului de testare RT-PCR primit de la Universitatea Suceava, dar şi a echipamentelor donate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, ca şi a aparatului RT-PCR adus din Coreea de Sud, donat de Primăria Suceava.

„Astăzi, datorită sacrificiului lor, lucrând până la epuizare, şi profesionalismului de care au dat dovadă, se fac la Suceava 250 de teste pe zi iar, începând din data de 8.04.2020, rezultatele se dau în aceeaşi zi” a spus Ion Lungu.

El a făcut proba cu buletinul de analiză aparţinând unei persoane care a fost depistată pozitiv, a fost internată, a avut apoi două rezultate negative, iar apoi a revenit acasă.

„La Iaşi, care face testări la noul coronavirus şi pentru celelalte judeţe din Moldova, se fac 500 de teste zilnic” a precizat Ion Lungu.

El a arătat că nu trebuie uitat că, până la începutul lunii aprilie, nu se făceau deloc teste la Suceava.

„Este prea devreme să tragem concluzii, dar cu siguranţă aceste testări vor conduce la salvarea de vieţi omeneşti. Dragi eroi, fără niciun fel de exagerare, aveţi recunoştinţa comunităţii. Ne plecăm în faţa voastră! Vă suntem alături!” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI