În curtea Spitalului Judeţean

Instalaţie de dezinfectare a ambulanţelor, amenajată de USV

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin reprezentanţii săi, a amenajat şi pus în funcţiune o instalaţie de dezinfectare a ambulanţelor, inclusiv a maşinilor care au acces în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, componentele instalaţiei au fost donate comunităţii sucevene de societatea comercială „EGEA Invest” Ploieşti, administrată de Edouard George Anisia. La realizarea instalaţiei au mai contribuit Thomas Singh, CEO „MEA Metal Applications Romania” Dej, care a sponsorizat grătarele de trecere a autospecialelor, cât şi Radu Perpelea, administratorul companiei Dyrot Impex din Ploieşti, care a sponsorizat manopera pentru automatizarea instalaţiei.

„USV le mulţumeşte tuturor pentru receptivitate, susţinere şi profesionalism! Transportul, montarea şi punerea în funcţiune a instalaţiei au fost asigurate de Universitatea suceveană” se arată în comunicatul de presă al USV.

De la declanşarea crizei actuale, pe lângă această instalaţie de dezinfectare, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus prin linia completă de testare cu extractor şi PCR, care furnizează rezultatele în 6 ore de la recoltare, pentru toate probele care vin din spital, de la cadre medicale sau pacienţi, precum şi prin centrul de consiliere a cadrelor medicale, atât din punct de vedere emoţional, cu psihologi, cât şi ştiinţific, cu implicarea unor medici din Cluj-Napoca. USV a furnizat pachetul de programe software dezvoltate in-house, pentru gestionarea bazei de date a probelor şi rezultatelor la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi robotul pentru interogarea tuturor persoanelor în vârstă şi depistarea situaţiilor problematice, proiect-pilot pentru Suceava, Cluj, Bucureşti, Dolj şi Constanţa. Nu în cele din urmă, Universitatea a pus la dispoziţia cadrelor medicale căminele din Suceava şi Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: