Din cele 505 teste pentru cadrele medicale din SJU Suceava, pentru 200 rezultatul a fost negativ

Managerul interimar al SJU Suceava, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat, sâmbătă, într-un interviu postat pe site-ul MApN, că la unitatea spitalicească suceveană se efectuează o „testare intensivă” a cadrelor medicale care au fost în carantină şi în izolare, dar şi a celor internate în spital.

El a menţionat că se efectuaseră deja 505 teste în cazul acestora, din care pentru aproximativ 200 de angajaţi rezultatul a fost negativ. Ei au fost declaraţi vindecaţi şi pot reveni la serviciu. Pentru 252 de angajaţi rezultatul a fost fie incert, fie pozitiv, între acestea fiind şi 55 de persoane internate în spital.

„Din personalul internat în spital, avem o colegă asistentă care este într-o stare mai gravă şi este în Terapie Intensivă. Sper că cei declaraţi vindecaţi să se întoarcă cât mai repede la muncă şi să ajute la efortul tuturor de a depăşi acest moment dificil”,a subliniat col. dr. Daniel Derioiu.

 Mai mult de jumătate de cadrele medicale infectate în România cu noul coronavirus, din judeţul Suceava

 812 cadre medicale erau infectate în România cu noul coronavirus, conform raportărilor primite de Institutul Naţional de Sănătate Publică din teritoriu până vineri, 10 aprilie 2020.

Pe judeţe, cele mai numeroase cazuri înregistrate în Bucureşti – 103; Galaţi – 34; Hunedoara – 35; Neamţ – 34; Suceava – 429; Timiş – 24. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: