Va fi nevoie ca solidaritatea manifestată acum în Bucovina să rămână şi după criză

> În judeţul Suceava va trebui să facem un efort dublu ca să recuperăm şi să înlăturăm consecinţele unei reputaţii create în mod nemeritat în această perioadă, consideră Mirela Adomnicăi

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că mediatizarea negativă a judeţului Suceava în presa naţională care este nemeritată va avea repercusiuni pe o perioadă lungă asupra economiei şi vieţii locuitorilor judeţului.

Ea a arătat că pe lângă situaţia în care se află acum populaţia judeţului nostru mass-media la nivel naţional contribuie la o stare de spirit care nu este favorabilă.

Mirela Adomnicăi consideră că mediatizarea situaţiei din judeţul Suceava va crea o serie de consecinţe ce vor presupune un timp mai îndelungat pentru remediere, pentru reabilitare.

„Judeţul Suceava are o activitate dominantă în domeniul turistic şi numai din acest punct de vedere agenţii economici au anul 2020 compromis. Anul 2020 va fi un an foarte greu şi pentru agenţii economici şi pentru sucevenii care sunt în situaţia de şomaj clasic sau şomaj tehnic” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că îşi doreşte ca cel puţin solidaritatea pe care au simţit-o sucevenii din zona de carantină în această perioadă să existe şi după ridicarea măsurilor.

Adomnicăi consideră că cel puţin în judeţul Suceava, agenţii economici, societatea civilă, instituţiile publice vor trebui să pună umăr la umăr, iar solidaritatea să fie un sprijin concret pentru reactivarea agenţilor economici şi pentru relansarea activităţii economice în judeţ.

„Noi, în judeţul Suceava, va trebui să facem un efort dublu după ce se relaxează toate aceste măsuri ca să recuperăm şi să înlăturăm aceste consecinţe create în această perioadă. Reputaţia care s-a creat în restul ţării este nemeritată” a declarat Adomnicăi.

Ea a spus că spaima este Spitalul Judeţean Suceava şi că acesta trebuie să revină la normalitate, astfel încât lucrurile să funcţioneze corect.

Mirela Adomnicăi a arătat că şi capacitatea de testare din judeţ trebuie crescută; ar trebui testaţi măcar funcţionarii care vin la muncă.

Ea consideră că trebuie să se restabilească lucrurile în cel mai scurt timp şi a arătat că unii oameni trebuie puşi la treabă, iar alţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba.

„Se pare că unii nu au fost lăsaţi să-şi facă treaba şi suportăm cu toţii consecinţele” a spus Adomnicăi.

În ceea ce priveşte preluarea conducerii de forţe armate, ea crede că este exagerat.

„La un moment dat s-a creat impresia că lucrurile au scăpat de sub control şi Armata are reputaţia că are o disciplină cazonă, sunt reguli care se execută şi nu se comentează. Mie mi se pare exagerat din ceea ce am simţit şi ceea ce ştiam că s-a întâmplat în judeţ” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a transmis un apel la solidaritate în judeţul Suceava, pentru că aici va fi nevoie de un efort cel puţin dublu pentru a se ajunge la ceea ce era în judeţ în urmă cu nu mai mult de o lună.

Adomnicăi a spus că a apreciat cum s-a mobilizat în Suceava societatea civilă şi a preluat ceea ce ar fi trebuit să facă autorităţile.

„Spiritul pe care l-am creat în Bucovina să rămână în continuare şi să nu uităm că atunci când ne-a fost mai greu am stat aproape. Să nu uităm acest lucru şi să repetăm nişte greşeli din trecut” a spus Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: