Un ambulanţier al SAJ Suceava, diagnosticat cu Covid-19, a murit

Un ambulanţier în vârstă de 53 de ani de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava a murit, decesul fiind asociat infecţiei cu noul coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Sărăru, ambulanţierul a murit marţi. El a precizat că ambulanţierul fusese diagnosticat cu Covid-19.

Săraru a spus că bărbatul nu avea alte afecţiuni grave, ci doar mici probleme cardiace şi mici probleme cu tensiunea.

Ambulanţierul a murit acasă, unde era în izolare de aproximativ două săptămâni.

Astfel, după ce în urmă cu circa două săptămâni s-a simţit rău, bărbatul şi-a făcut a doua zi testul, iar apoi a rămas în autoizolare.

„După o săptămână i-a venit rezultatul”, a spus Săraru.

Potrivit acestuia, ambulanţierul lua tratament acasă, dar nu are informaţii din dosarul medical.

 Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat regretul faţă de decesul ambulanţierului din Suceava

Ministerul Sănătăţii a confirmat, marţi seara, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Potrivit ministerului, este vorba despre un ambulanţier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a exprimat regretul faţă de această pierdere şi a transmis condoleanţe familiei. „Ministrul Sănătăţii este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava” se arată în comunicat.

La data respectivă, conform raportărilor din teritoriu la INSP, 699 cadre medicale erau infectate cu noul coronavirus.

 Sindicalist la Ambulanţa Suceava: Colegul nostru se temea să intre în spital, că acolo e dezastru

Ambulanţierul de 53 de ani, care a murit marţi, fiind primul cadru medical decedat din cauza coronavirusului, locuia singur, iar liderul de sindicat de la Ambulanţa Suceava, Daniel Feher, crede că acesta se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”, motiv pentru care a rămas acasă, transmite Mediafax.

Ambulanţierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 şi a spus că tatăl său nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, Daniel Feher, crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat.

„Din păcate ambulanţele erau blocate toate la urgenţe, majoritatea transportă pacienţi confirmaţi cu coronavirus şi stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că şi colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanţa. Nu ştiu în cât timp au ajuns colegii la el” a declarat, pentru Mediafax, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Acesta a spus că nu ştie cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanţier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru”.

„Nu ştiu să vă spun de unde a luat, dar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă avem cam în jur de 50 confirmaţi şi încă 15 în izolare. Dintre cei confirmaţi sunt şi persoane internate care sunt mai grav, alţii au preferat să stea la domiciliu şi bănuiesc că şi colegul care a decedat tot aşa, se temea să intre în spital, că acolo e dezastru” a mai spus Daniel Feher.

Potrivit acestuia, echipamentele de protecţie au existat şi există, însă, din păcate, unele au fost de proastă calitate.

„În momentul în care le îmbrăcai se desfăceau, se rupeau în timpul transportului pacientului” a mai explicat Feher.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical, fiind vorba de un ambulanţier de 53 de ani, de la Suceava. Acesta lucra de 25 de ani la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi moştenise meseria de la tatăl său.

Moment de reculegere, ieri, în memoria ambulanţierului mort din cauza COVID-19

 În toate serviciile publice de ambulanţă s-a declarat doliu şi s-a ţinut un moment de reculegere timp de un minut, ieri, de la ora 10, în memoria ambulanţierului în vârstă de 53 de ani de la Suceava, care a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, a anunţat Federaţia Sindicală „Ambulanţa”, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor au funcţionat continuu în acel minut, când era programată începerea serviciului de înmormântare la cimitirul din localitatea Salcea. (N.B., D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: