Trei transporturi ilegale de lemn identificate într-o singură zi

În cursul zilei de marţi, 7 aprilie, în judeţ au fost depistate trei transporturi ilegale de lemn. În toate cele trei cazuri s-a dispus sancţionarea şoferilor şi confiscarea materialului transportat.

Cea mai mare cantitate a fost identificată pe prundul din comuna Putna. Acolo, poliţiştii au oprit un tir condus de un localnic de 33 ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul a prezentat două avize de însoţire primare emise de o societate comercială cu sediul în Putna, pentru cantitatea totală de 30.36 mc lemn rotund răşinoase, conform celor două avize materialul lemnos fiind transportat la depozitul acestei societăţi.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa materialului lemnos transportat, s-au efectuat verificări (investigaţii, interogări în aplicaţii) stabilindu-se că materialul lemnos transportat nu are provenienţa din zona de exploatare menţionată în cele două avize.

Astfel, şoferul a fost amendat cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos (32,10 mc, în valoare de 3429,35 lei) a fost confiscat.

Un alt transport ilegal a fost depistat pe raza localităţii Râşca, după ce poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 28 de ani.

Acestuia i s-au solicitat documentele personale şi cele ale autovehiculului, precum şi documentul ce face dovada legalităţii transportului de material lemnos pe drumurile publice, ocazie cu care s-au stabilit că autoutilitara are ITP expirată, la fel şi poliţa RCA.

De asemenea, avizul de însoţire a materialului lemnos prezentat de conducătorul auto era emis de Ocolul Silvic Râşca, 9,92 mc lemn foc fag, la ora 13.35.41. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că avizul a mai fost folosit la un transport anterior, efectuat în jurul orei 13.55 din direcţia Slătioara către Bogdăneşti.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor Ocolului Silvic Râşca, care au inventariat un volum de 8,44 mc lemn foc fag. Prin urmare, cantitatea menţionată, în valoare de 1426 lei, a fost confiscată, iar şoferul a fost amendat pe linia silvică, dar şi pentru lipsa ITP şi RCA. Totodată, i s-au reţinut plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Încă un transport a fost depistat pe raza oraşului Gura Humorului, unde a fost oprită pentru control o autoremorcă ce transporta material lemnos (lemn rotund).

Conducătorul acesteia, un bărbat de 34 de ani, din judeţul Neamţ, a prezentat documentaţia şi s-a constatat că avizul de însoţire era completat incorect, neputându-se stabili provenienţa materialului lemnos.

Astfel, organele de control au procedat la confiscarea a 40,242 mc lemn rotund celuloză. Poliţiştii au confiscat lemnul şi au aplicat o amendă de 5000 lei şoferului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: