„Sunt convins că voleiul sucevean va rezista !”

> Este de părere una dintre legendele vii ale jocului la fileu, profesorul Victor Pancu

Voleiul sucevean are rădăcini adânci la Suceava. Una dintre cele mai frumoase şi prolifice ramuri sportive a răsărit în Bucovina înainte de 1970. Jocul la fileu în Suceava a început cu doctorul Traian Căldare şi a continuat cu profesorul Victor Pancu, cei care au influenţat decisiv voleiul în Bucovina şi au participat, din teren şi din afara lui, la meciuri de pomină din primul eşalon valoric. Cei mai „cărunţi” la tâmple îşi aduc aminte de partide incredibile în care CSM Suceava juca de la egal la egal cu Steaua sau Dinamo, la care evoluau jucători care fac parte din istorie ca Udişteanu, Oros, Păuşescu, Ghunter Enescu, Pop, Dumănoiu, Tutovan, Macavei şi alţii pe care nu ni-i mai amintim, dar care au jucat volei adevărat în Europa şi în lume.

L-am întrebat pe profesorul Victor Pancu, după 45 de ani petrecuţi în slujba voleiului sucevean, dacă s-a mai confruntat cu momente dificile în viaţa voleibalistică.

„Nu ştiu să fi fost martor la astfel de situaţii. Au mai fost inundaţii, cutremure, dar nimic nu se compară cu ce este acum. Pentru mine, care oricum merg la cumpărături de la 11 la 13, la fel ca şi toţi ceilalţi, este ceva de neconceput. Am fost activ pe tot parcursul vieţii şi este greu să stai la domiciliu.

Acum este timpul de meditat, de citit cărţi, de jucat pe calculator, de făcut fitness şi orice altă activitate care poate ocupa timpul acasă. Pentru un sportiv adevărat este complicat ca să se implice în astfel de activităţi, dar este necesar ca toată lumea să înţeleagă că nu e de glumit cu virusul.

Suceava este un oraş care a fost activ tot timpul din punct de vedere sportiv şi care a contribuit tot timpul la progresul mişcării sportive în România. Acum oraşul nostru trece printr-un moment dificil şi are nevoie de sprijin moral în primul rând, pentru că merită.

Este de aşteptat ca lucrurile să nu mai fie la fel, nici în sport, nici în viaţă. Nu se ştie cum va reacţiona lumea după un asemenea val.

Suceava este un oraş care a încercat de-a lungul timpului să se implice în viaţa sportivă şi să propună modele la nivel naţional. Eu zic că a şi reuşit şi că va trece peste momentele grele cu care se confruntă”, a spus profesorul Victor Pancu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: