Spitalul de îngrijiri paliative Ilişeşti a intrat în carantină, după ce majoritatea pacienţilor şi o parte din personal au fost diagnosticaţi cu Covid-19

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a decis carantinarea Spitalului de îngrijiri paliative Ilişeşti, după ce o parte din personalul unităţii şi mai mulţi pacienţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus în urma testării.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru NewsBucovina că personalul şi pacienţii internaţi la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti au fost testaţi pentru COVID-19, fiind depistaţi pozitiv majoritatea pacienţilor şi o parte a personalului.

“În aceste condiţii, la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, mai exact persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână carantinat în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo, iar restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Apreciez disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii de acolo. Am considerat că este soluţia cea mai bună pentru toată lumea”, a explicat medicul Elena Manuela Trifan.

Ea a spus că în prezent persoanele depistate pozitiv la COVID-19 se simt bine, însă dacă starea lor de sănătate se agravează, acestea vor fi direcţionate spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Directorul executiv al DSP Suceava a precizat că la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti sunt internaţi 41 de pacienţi.

De menţionat este că spitalul respectiv este axat pe servicii de îngrijiri paliative şi recuperare medicală în regim de spitalizare continuă. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Asa cum era de asteptat s a extins virusul! Probabil s au facut si multe greseli mai ales cu privire la izolarea sociala, foarte multi se plimba fara rost sau pur si simplu din inconstienta sau nu vor sa respecte regulamentele impuse. Si asta nu o fac oamenii responsabili si educati ci o anumita categorie certati cu legea.. Apropo de lege, de remarcat cat de repede s a autosesizat Parchetul cu privire la cel care a cerut mita pentru un mort de virus!! Dar nu s a sesizat sau nu se aude nimic de cei care au contribuit decisi la dezastrul de la Spitalul jud Suceava, respectiv Rimbu Vasile, Macovei, fostul director medical, si sustinatorii acestora?!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: