Poliţia atenţionează asupra unor emailuri false

Poliţia atenţionează asupra unor emailuri false trimise în numele poliţiştilor, prin care destinatarii sunt invitaţi să acceseze o serie de documente ataşate pentru o aşa-zisă anchetă.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) avertizează populaţia cu privire la un posibil atac informatic prin intermediul e-mailurilor. Este vorba despre un mesaj în care cei care îl primesc sunt invitaţi să acceseze o serie de documente ataşate, pentru o aşa-zisă anchetă.

„Compliment. Sperăm să acceptaţi această scrisoare cu bună credinţă. Sunteţi invitat de această notificare la Sediul poliţiei Române privind o anchetă în curs de desfăşurare. Vă rugăm să consultaţi documentele ataşate pentru informaţii şi contactaţi avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00” este mesajul transmis pe e-mail.

Poliţiştii avertizează că aceste e-mailuri nu sunt trimise de Poliţia Română şi sunt false.

„Nu deschideţi astfel de e-mailuri! Ele nu sunt trimise de Poliţia Română şi sunt false” au transmis reprezentanţii IGPR, citaţi de Mediafax.

Oamenii legii au început cercetări pentru a descoperi sursa acestora şi tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: