Prefectura Suceava:

Numărul sucevenilor aflaţi în carantină instituţionalizată a scăzut la 1.118 persoane

> În judeţ erau ieri 657 locuri disponibile

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată a scăzut în comparaţie cu ziua anterioară, fiind în prezent 1118 persoane.

Până ieri au ieşit din carantină instituţionalizată 298 de persoane, 246 au fost externate din spital, iar 24 au fost declarate vindecate.

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 2997 de persoane în autoizolare la domiciliu, până acum ieşind 7746 de persoane.

Prefectura mai informează că, luni, forţele de ordine au efectuat verificarea a 3808 de persoane aflate în autoizolare şi/ sau carantină privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu şi/ sau carantinare şi 120 de societăţi comerciale pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Aceştia au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale în valoare cumulată de 353.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, despre care „Crai nou” a relatat. (N.B.)

***

Instituţia Prefectului Judeţul Suceava, Direcţia de Sănătate Publică şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiei create de noul coronavirus reamintesc cetăţenilor recomandările privind conduita pentru evitarea contractării infecţiei Covid-19:

– Evitaţi deplasările care nu sunt neapărat necesare.

– Evitaţi, în special persoanele în vârstă şi copiii, staţionările şi plimbările în parcuri. Staţi acasă!

– Menţineţi distanţa fizică de minim 1,5 metri de altă persoană; dacă folosiţi transportul în comun, evitaţi să staţi faţă în faţă cu alte persoane.

– Limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile.

– Igienizaţi-vă mâinile cât mai des posibil şi obligatoriu atunci când reveniţi la domiciliu; de preferat, folosiţi prosoape de hârtie pentru a vă şterge mâinile; nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile neigienizate.

– Evitaţi atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

– Dezinfectaţi frecvent, cu soluţie pe bază de alcool sau clor, suprafeţele cu care intraţi în contact, atât acasă cât şi la locul de muncă.

– Aerisiţi de mai multe ori pe zi încăperile în care desfăşuraţi activităţi.

– În cazul în care reveniţi în ţară din zonele roşii, respectaţi măsura carantinării instituţionalizate pentru o perioadă de 14 zile! Acordaţi o şansă la sănătate părinţilor şi bunicilor voștri!

– În cazul în care reveniţi în ţară din zonele galbene, respectaţi măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile! Astfel vă protejaţi familia, prietenii, colegii, cunoştinţele!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: